Caz unic în lume: un băiețel s-a născut la 4 ani de la moartea părinților săi

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Cazul fără precedent a lui Tiantian, care s-a născut la 4 ani de la moartea părinţilor săi, a lăsat mască o lume întreagă. Iată cum a fost posibilă naşterea acestui copil.

Shen Jie şi Liu Xi erau căsătoriţi de doi ani când au decis să încerce fertilizarea in vitro. Cu cinci zile înainte de a fi programaţi să transplanteze unul dintre embrionii fertilizaţi în Liu, cuplul a murit într-un accident de maşină.

Știind cât de mult îşi doreau un copil, în următorii trei ani, părinţii lui Shen şi Liu s-au luptat din greu pentru a obţine drepturile a patru embrioni îngheţaţi lăsaţi de aceştia.

Un caz extrem de complicat şi, totodată, unic în lume, deoarece nu mai existase vreun precedent legal care să arate dacă cei patru bunici puteau moşteni embrionii îngheţaţi ai copiilor lor.

După mai multe bătălii în instanţă, în cele din urmă, embrionii le-au fost încredinţaţi. Trebuia găsită apoi o mamă surogat, o procedură ilegală în China.

În cele din urmă, copilul lui Shen şi Liu, un băiat, s-a născut într-un spital din Guangzhou. A urmat o nouă luptă pentru obţinerea cetăţeniei şi a custodiei copilului.

Au fost nevoiţi să efectueze teste ADN pentru a doveni legătura de sânge cu bebeluşul. Bunicii au de gând să-i povestească nepoţelului lor procesul neobişnuit care a dus la naşterea sa, însă numai atunci când va fi destul de mare ca să înţeleagă.

Despre admin 6221 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.