Castelul Corvinilor şi cetatea Sarmizegetusa Regia au trecut la programul la vară

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Castelul Corvinilor din Hunedoara şi cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, au trecut la programul de vară.

“Până în 30 septembrie vă invităm să descoperiţi Castelul Corvinilor de marţi până duminică între orele 9,00 – 20,00, iar lunea între orele 12,00 – 20,00. Vă reamintim că se se vizitează întreg ansamblul, constituit din Castelul Corvinilor – sec. XV-XIX, Casa Breslelor – sec. XVII, Expoziţia de Pre şi Protoistorie”, se menţionează pe pagina de Facebook a castelului.

Cetatea Sarmizegetusa Regia poate fi vizitată zilnic între orele 9,00 şi 20,00. Ultima intrare în perimetrul sitului se va face la ora 19,30.

Castelul Corvinilor din Hunedoara este cel mai vizitat obiectiv istoric din judeţ, fiind admirat de peste 400.000 de turişti în anul 2019, înainte de pandemie. Anul trecut, castelul a fost vizitat de 200.000 de oameni, în condiţiile în care a fost închis două luni din cauza restricţiilor.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, va fi reabilitată în baza unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 2,76 milioane de euro, care îşi propune să pună în valoare acest monument istoric înscris pe lista UNESCO.

În anul 2019, cetatea a fost vizitată de 75.000 de turişti.

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.