Cartier lugojean, plin de bălării, uitat de autorități

Share Button

Foarte puțini lugojeni cunosc acest cartier al orașului nostru, un cartier cu case frumoase, un cartier liniștit, situat pe strada Buziașului (pe partea stângă, înainte de intrarea în cartierul „Iosif Constantin Drăgan”, venind dinspre centrul orașului), în care nu există străzi sau trotuare amenajate, ci doar niște drumuri pline cu gropi, care după fiecare ploaie sunt pline de noroi și bălți, iar pe locurile din imediata apropiere a imobilelor cresc în voie bălării înalte, stufoase.

Orice persoană care nu a fost niciodată în acea zonă, în afară de cei care locuiesc în acest cartier, dacă ar ajunge pe una din străzile cartierului, fără să știe despre ce este vorba, nu ar crede că aparține de orașul nostru. Drumurile seamănă mai degrabă cu ulițele unui sat uitat de lume. Doar când privești casele celor care locuiesc acolo, îți dai seama că nu ești la țară.

Oricine se încumetă să meargă în acest cartier are nevoie de cizme de cauciuc sau eventual o mașină de teren cu care să străbată hârtoapele acestor străzi care, așa cum arată, nu îți vine să crezi că aparțin municipiului nostru. Te gândești cu mirare cum ajung locuitorii acestui cartier la casele lor în timpul iernii, când ninge și stratul de zăpadă este mare sau când începe să se topească zăpada.

Singurul aspect pozitiv demn de remarcat sunt casele foarte îngrijite din cartier, de oameni gospodari, care, prin eforturi financiare proprii și-au plătit toate utilitățile de care dispun, inclusiv curentul electric, afirmând că, din anul 2008, de când s-au construit primele case, municipalitatea nu a investit niciun fel de fonduri în atâția ani, deși în fiecare an aceștia își plătesc impozitele, pe care le consideră foarte mari.

Oamenii care locuiesc în acest cartier gândesc cu amărăciune că în atâția ani nu au fost cuprinși cu amenajarea unor străzi în planul de urbanism al municipiului, simțindu-se discriminați și nu mai au nicio speranță că în viitor se va schimba ceva în bine pentru ei în cartierul în care locuiesc, așa că periodic, după posibilități, fiecare cumpără pietriș sau sort și astupă cu lopata gropile de pe străzile cartierului.

Nivelul de trai din România fiind la jumătate față de media celorlalte state din Europa, poate nu ar trebui să ne mai contrarieze nimic, doar trăim în… România.

Estera CIMPONERIU

868

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.