Caroseria praf a unui Ferrari a ajuns să coste aproape două milioane de dolari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Caroseria unei maşini de curse, contorsionată şi arsă, s-a vândut cu aproape 2 milioane de dolari, la o licitaţie din California. Deși poate părea surprinzător, nu este o investiție atât de neinspirată pe cât pare, mai ales dacă cumpărătorul urmărește ceva mai mult decât banii: istoria curselor de maşini.

Caroseria distrusă aparţine unui Ferrari Mondial Spider Series I din 1954, unul dintre cele doar 13 produse vreodată.

Exemplarul a avut un design complet diferit faţă de modelele legendare V12 de la Ferrari. Mașina cu patru cilindri a fost concepută pentru a rula pe piste cu multe curbe și puține linii drepte, unde era nevoie de un motor mai mic și mai ușor.

Ferrari a câștigat campionatele mondiale în 1952 și 1953 cu astfel de mașini, de unde și numele “Mondial” sau „World”. Acest model este cu atât mai valoros având în vedere că avea inițial o caroserie făcută de către celebra firmă de design italiană Pinin Farina.

Apoi, la un an după ce a fost produsă, a primit o altă caroserie, făcută de către firma Scaglietti, înainte de a fi expediată în Statele Unite în 1958.

Maşina licitată în California a avut un accident la sfârșitul anilor ‘50 sau începutul anilor ’60 și a luat foc. Epava automobilului a fost cumpărată de colecționarul de Ferrari Walter Medlin în 1978 și a petrecut ultimii 45 de ani în starea sa actuală, într-un garaj.

Maşina ar avea nevoie de cel puţin 1 milion de dolari pentru a reveni la aspectul iniţial și pentru a o face din nou funcţională.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.