Care sunt cartierele rezidențiale cele mai scumpe din România?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

La ora actuală, la nivel de țară, apartamentele și garsonierele se vând ca niciodată. Chiar și cele care se află în fază de proiect și-au găsit deja proprietar, lucru ce contribuie la îmbogățirea ofertei rezidențiale de la nivel național cu mai mult de 25.000 apartamente până  la sfârșit de 2017. În fiecare oraș bine dezvoltat din țară se caută apartamente, iar piața reușește să facă cerințelor cu succes. Spre exemplu, în acest an în București vor fi disponibile 4.500 locuințe, iar 500 dintre acestea fiind parte a segmentului de lux. La nivelul întregii țări vor fi disponibile spre vânzare numeroase locuințe după cum urmează: Brașov – 1.200 apartamente, Iași, Timișoara și Constanța – aproximativ 1.000 locuințe.

Este adevărat că prețurile aferente acestora sunt destul de ridicate, având în vedere că un m2 va ajunge să coste în jur de 1.200 euro în orașele mari din țară. Clujul este locul în care s-au înregistrat cele mai accelerate scumpiri în acest an, chiar cu 20% față de anii trecuți. Dintre cele mai căutate zone ale acestuia amintim Mănăștur, cu 1.276 euro, Mărăști cu 1.427 euro și Gheorgheni cu 1.453 euro. Spre exemplu, în zona centrală există și proprietari ale căror pretenții se ridică la 1.600 m2. Desigur, vorbim aici despre sectorul premium si cel de lux. Scumpirile cele mai însemnate s-au înregistrat într-un procent de 9.39% în rândul garsonierelor și 6.61% al apartamentelor cu trei camere.

Potrivit unor statistici realizate de către compariimobiliare.ro – un portal imobiliar online recunoscut la nivel de țară, în medie un metru util costă în jur de 1.000 euro la nivelul tuturor orașelor. Desigur, există și posibilitatea ca acestea să fie mai scăzute în anumite cartiere.

Bucureștiul se află la polul opus al Clujului. Astfel, aici prețurile pentru apartamente cunosc cea mai temperată creștere, astfel că un preț mediu estimat al metrului util ar fi de 1.100 euro. Segmentele premium pot depăși cu lejeritate această cifră.

Și în Iași majorările de preț sunt destul de intense, piața mobiliară de aici înregistrând creșteri cu până la 9 procente în acest an. Nici Timișoara nu se lasă mai prejos, aici prețurile apartamentelor majorându-se cu până la 8%, existând și cartiere cu tarife chiar mai piperate. Accesând secțiunea din platforma compariimobiliare.ro cu anunturi imobiliare Timisoara, doritorii pot descoperi zonele cele mai potrivite din oraș în care pot cumpăra un apartament la un preț rentabil.

Spre exemplu, în acest județ pretențiile proprietarilor de apartamente care intenționează să le vândă se ridică la 1.390 euro – Punctele Cardinale, 1.384 euro – Piața Unirii, 1.304 – Piața Victoriei.

Așa cum este și cazul orașului Cluj – Napoca, în jur de 90% din apartamentele din noile ansambluri rezidențiale  ce au fost construite în Brașov se vând încă din stadiul de proiect. Un preț mediu pentru un m2 ar fi de 1.000 euro cu aproximație.  În 2017, în primul semestru al anului, s-au înregistrat majorări de 6%. Astfel, zonele cele mai scumpe din oraș sunt Drumul Poienii cu 1.871 euro, Warthe cu 1.592 euro și Dealul Cetății cu 1.117 euro.

Având în vedere aceste aspecte, achiziționarea unui apartament corespunzător în orașul dorit poate ridica probleme fără un ajutor profesionist. Cei interesați pot accesa compariimobiliare.ro pentru a descoperi cele mai bune oferte, ce cuprind peste 11.700 apartamente în Cluj, 2.100 în Timișoara, 9.400 în București, 2.500 în Costanța, 1.400 în Brașov și 4.500 în Iași.

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.