Captură uriașă de droguri: 5,3 tone de cocaină, de un miliard de dolari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Captură record de droguri în Italia. Autoritățile au confiscat nu mai puţin de 5,3 tone de cocaină în valoare de aproape un miliard de dolari şi au arestat cinci persoane.

Poliția a urmărit o navă care venea din America de Sud și a acționat miercuri dimineața devreme, când un avion de supraveghere a observat pachete aruncate de pe punte în apele strâmtorii Siciliei pentru a fi colectate de un vas de pescuit.

Au fost arestați doi tunisieni, un italian, un albanez și un cetățean francez. Președintele regiunii Sicilia, Renato Schifani, a apreciat operațiunea ca fiind o lovitură

împotriva traficului de droguri.

„Drogurile sunt un flagel al societății noastre, alimentat de oameni fără scrupule care semănau moartea prin zdrobirea speranțelor și distrugerea multor familii”, a precizat Schifani într-un comunicat.

În aprilie, poliția italiană găsise aproape 2 tone de cocaină plutind pe mare la est Sicilia, despre care se crede că ar fi fost lăsată de o navă de marfă pentru a fi colectată. Oamenii de ştiinţă ne avertizează că există consecinţe şi pentru viaţa marină.

Rechinii ar putea să consume droguri din pachetele de droguri aruncate în apă, lucru care îi poate face foarte agresivi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.