Cântecul și dansul din întreaga lume își dau întâlnire la o nouă ediție a Festivalului Hercules de la Băile Herculane

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Magia Băilor Herculane reînvie, cu ocazia celui mai mai vechi festival internațional de folclor „HERCULES”. 52 de ediții, dansatori din 29 țări din trei continente: Europa, Asia şi America de Nord, artiști de talie națională și internațională, într-un cuvânt: Festivalul Internaţional de Folclor „Hercules” din Băile Herculane, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

Sunteți invitați la 7 zile de festival și aniversarea a 55 de ani de existență a Ansamblului Folcloric „Semenicul”, unde cântecul şi dansul din întreaga lume își dau întâlnire cu voia bună şi tradiția fiecărei țări de unde vin participanții.

O dată pe an, Valea Cernei este o vale a folclorului, în frumoasa stațiune Băile Herculane, ce rămâne un loc plin de farmec și energie în perioada festivalului, asigurând vizitatorii că vor avea parte de o experiență de neuitat.

Indiferent dacă sunt turiști sau localnici, cu toții sunt așteptați cu brațele deschise, să se bucure de tradițiile și frumusețile acestei stațiuni cu o istorie bogată.

Organizatorii garantează că în perioada 3-7 iulie 2024, vă veți încărca sufletul cu bucuria folclorului și veți fi captivați de magia Băilor Herculane, la cel mai vechi festival internațional de folclor „HERCULES”.

Cu siguranță, veți avea parte de momente de neuitat și veți pleca acasă cu amintiri prețioase din această călătorie în universul cultural și tradițional românesc.

Festivalul începe cu o paradă a portului popular, pornindu-se de la Statuia lui Hercules, prin Centrul istoric şi până în Centrul modern al stațiunii. Aici, în fiecare zi a festivalului, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Vicol, ansamblurile folclorice de cântece și dansuri prezintă unul sau mai multe dansuri tematice, în care actul artistic devine „o călătorie uimitoare și spectaculoasă” ce propune fiecărui spectator, fiecărui turist să descopere istoria, obiceiurile şi tradițiile unui popor. Costumele populare purtate de dansatorii ansamblurilor folclorice din Banatul Montan, participante la festival, sunt „o fereastră deschisă” spre inimile turiștilor, după cum declară organizatorii.

Vor veni artiști din toate colturile lumii, iar din România toate zonele vor fi reprezentate de artiști renumiți, printre care Mioara Velicu -Moldova și Niculina Stoican -Oltenia.

Preț de cinci zile vor fi prezente ansambluri de renume din Mexic, Columbia, Portugalia, Ucraina și Serbia, dar și ansambluri de notorietate din țară și, nu în ultimul rând, ansamblurile județului Caraș-Severin, care vor completa evenimentele ce vor avea loc în fiecare seară la teatrul de vară din Băile Herculane.

„De asemenea, va fi prezentă la festival și  fanfara marinei navale de la Constanța, care rămâne în stațiunea Băile Herculane pe întreaga perioadă a festivalului, ei având un program aparte. Anul trecut au făcut o figură extraordinară. Anul acesta vor reveni la Herculane și vor avea, pe lângă momentele de pe scenă, recitaluri în punctele cheie ale orașului Băile Herculane, unde există un nucleu mare de turiști”, a declarat managerul CJCPCT Caraș-Severin, Dan Mirea.

Cei 55 de ani de Ansamblu „Semenic” în Banatul de Munte vor fi sărbătoriți în zilele de 6 și 7 iulie 2024, când se vor reuni toți foștii membri ai ansamblului, de prin toate colțurile lumii.

Alina DRAGOMIR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.