Campionii fără semnal [short sport] Marii campioni din micul fotbal [short sport] Bătălie decisivă în Ungaria

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Campionii fără semnal

Josep Guardiola este cunoscut și respectat, printre altele, pentru faptul că nu face concesii când vine vorba de disciplină. La Barcelona, Bayern sau Manchester, nume mari unde profesionalismul jucătorilor săi nu poate fi pus vreo clipă la îndoială, măsurile speciale luate de antrenorul nr.1 în lume au fost mai puțin obișnuite, dar eficiente se pare, atâta timp cât catalanul conduce plutonul tehnicienilor lumii. Ultima acțiune în acest sens are loc în zona de academie fotbalistică a coechipierilor lui Aguero & co, unde  antrenorul spaniol a interzis internetul prin wireless și a solicitat blocarea semnalului pentru internetul 3G. Comunicare “face to face”, spirit de echipă, deconectare totală  de factori perturbatori sau destabilizatori. Metodă nouă, în replică la adunarea telefoanelor (în geantă sau plasă!) de altădată, la intrarea în autocar. Vorba ceea: un telefon (pitit) mai găsești, dar un semnal mai greu!

mobile-signal1a

Marii campioni din micul fotbal

Inventat în 1930 în America de Sud și având din 1971 propria federație, fotbalul de sală – denumit FUTSAL de la spaniolul “futbol de salon” – a fost preluat din 1989 de FIFA, care i-a modificat parte din reguli și a organizat până acum opt campionate mondiale. Primele şapte ediţii ale acestora au fost câştigate de Brazilia (1989, 1992, 1996, 2008 şi 2012) şi Spania (2000 şi 2004). Ultima ediție, 2016,  încheiată în week-end la Cali, în Columbia, a revenit Argentinei, învingătoare în finală contra favoritei Rusia, campioana europeană. Fotbalul mic aduce, iată, ce lipsește în fotbalul mare actualei generații, un titlu mondial. Pentru care Messi are o probabilă ultimă șansă tocmai în Rusia 2018!

2410317_w2

Bătălie decisivă în Ungaria 

Confirmând tradiția de a ajunge în fazele finale ale competițiilor europene la volei, reprezentativa feminină a României e foarte aproape de calificarea la Campionatul European ce va avea loc în 2017  în Azerbaidjan și Georgia. După ce a ocupat locul doi în faza grupelor (după Bulgaria, calificată direct), în meciul tur al barajului cu Ungaria selecționata pregătită de italianul Davide Delmati a făcut un pas mare spre turneul final, învingând în trei seturi trupa antrenată de  belgianul Jan de Brandt, sextet care are nevoie de o victorie cu 3:0 sau 3:1 în returul din 9 octombrie pentru a determina decizia finală în eventualul “set de aur”. Un joc surprinzător de nereușit al maghiarelor la Piatra Neamț, dar un retur ce se va desfășura în alte condiții contra unui team care a luat set Poloniei în grupe, în fața unui public fierbinte, joc în care avem valoarea și datoria de a obține (minimum) cele două seturi necesare pentru calificare. Să fie!

Dan H. BRUDIU

26-09-2015 VOLLEYBALL:EUROPEAN CHAMPIONSHIPS:CZECH REPUBLIC-ROMANIA:EINDHOVEN:THE NETHERLANDS Adina Salaoru (ROM) Foto: Hans Willink

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.