Călin Dobra, președintele PSD Lugoj: „Buciu nu va fi NICIODATĂ candidatul PSD Lugoj”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Augustin BERCEAN

Cu ceva vreme în urmă, prin anumite cercuri cu adânci „rădăcini” politice, a apărut informația precum că Claudiu Alexandru Buciu, fostul primar al Lugojului, ar fi bătut palma cu PSD și că va candida din partea acestui partid, la Lugoj. Era o informație mai mult bârfă, că toți o știau „de la o persoană care a vorbit personal cu cineva de la vârful PSD”, dar suficient de „bombă”, pentru a fi luată în seamă.

O declarație a fostului primar lugojean, făcută la începutul lunii ianuarie pe un site timișorean, a amplificat și mai mult acele zvonuri, care păreau mai adevărate ca niciodată. Dar iată ce a declarat:

„(…)candidez din partea oricărei formaţiuni care susţine proiectele pentru care am obţinut finanţare, o formaţiune care poate asigura un număr consistent de mandate in viitorul Consiliu Local. Mă refer inclusiv la PSD.” – declarația lui Claudiu Buciu, în deBanat.ro

De cele mai multe ori, confirmarea sau infirmarea unui unui zvon este doar la… un apel telefonic distanță. Așa că, am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe liderul lugojean al PSD, Călin Dobra, pe care l-am rugat să aibă amabilitatea de a-mi acorda un scurt interviu pe această temă:

D-le Călin Dobra, de ce PSD Lugoj nu a avut nicio reacție oficială care să infirme sau să confirme zvonul că Buciu ar fi varianta cu care PSD Lugoj se va prezenta la alegerile locale din 2024?

Nu cred că la orice zvon care apare prin oraș conducerea PSD Lugoj trebuie să reacționeze oficial. Mai ales că era o așa enormitate…

Dar totuși a apărut acea declarație de pe site-ul deBanat.ro a fostului primar Claudiu Buciu, care a dus acel zvon la alt nivel…

Acea declarație pe care a dat-o Buciu arată foarte clar cu câtă disperare își dorește să fie din nou primarul municipiului Lugoj. Păi dacă își dorea așa de mult să rămână primar, nu trebuia să facă gafele pe care le-a făcut pe parcursul primilor doi ani de mandat și, mai apoi, din postura de consilier personal sau ce o mai fi el acuma.

Deci este departe de adevăr tot ce s-a zvonit?

Nici nu se pune în discuție acest lucru. PSD este un partid serios, care nu are nevoie de oameni care sunt perdanți și care au o atitudine și un comportament total în afara oricărei normalități, pentru a mă exprima cât de cât elegant. PSD Timiș își va stabili cât de curând candidații pentru fiecare Unitate Administrativ Teritorială. Atunci când am preluat organizația lugojeană am zis foarte clar că dacă partidul hotărăște și dacă colegii mei sunt de acord, voi fi candidatul pentru funcția de primar al muncipiului Lugoj. Asta chiar dacă nu înseamnă că voi fi eu 100%, este SIGUR că Buciu nu va fi NICIODATĂ candidatul PSD Lugoj.

Există vreun anumit motiv pentru care spuneți așa de hotărât că Buciu  nu va fi NICIODATĂ candidatul PSD Lugoj?

În primul rând este lipsa de caracter de care a dat și dă dovadă Claudiu Alexandru Buciu. Al doilea motiv, și unul foarte important în politică, sunt rezultatele sondajelor de opinie. Acestea îl situează pe Buciu pe locul 4. Și atunci cum să accepte PSD Lugoj ca acesta să îi fie candidat? Ar fi sinucidere curată pentru noi…

Aveți un sondaj care să confirme ce ați spus?

Avem și noi și are și PNL. Rezultatele arată clar că Buciu este un perdant. Cred că de aceea este și disperarea lui de a fi candidatul unui partid puternic. În momentul de față, el are nevoie să fie „tras” în sus, pentru a mai avea o șansă minimă. Știe că din postura de independent pierde sigur. În toate sondajele, inclusiv Blidariu este peste Buciu. Asta și poate pentru că acesta este un băiat serios care și-a văzut de treaba lui, comparativ cu Buciu, care tot ce a făcut a fost să denigreze și să jignească, în loc să se concentreze, cum ar fi fost normal, pe administrație.

Deci este exclusă varianta „Buciu” pentru PSD Lugoj?

În cei 24 de ani de când fac politică, petrecuți într-un singur partid – PSD, am și câștigat, dar am și pierdut alegeri, dar niciodată nu am făcut un demers prin care să mă sinucid politic. Acceptarea lui Buciu ca și candidat din partea PSD Lugoj ar fi o sinucidere curată, pentru organizația lugojeană. Dar nu se va întâmpla acest lucru. Colegii mei împreună cu mine formăm o echipă care a pornit pe un drum împreună și așa vom și continua. E adevărat, în politică trebuie să faci și multe compromisuri, dar nu aș putea să fac campanie electorală  unui asemenea individ niciodată!

Acest lucru l-am auzit și de la alți membri PSD lugojeni…

E și normal, deoarece acest om a jignit personal pe mulți. La el totul se leagă de partea personală. Eu niciodată nu am zis nimic de omul Buciu și chiar nici nu mă interesează. Eu vorbesc despre Buciu cel care a fost primarul Lugojului, de Buciu care este „sfătuitorul” actualului primar sau de Buciu care este fostul președinte al PNL Lugoj. Dacă ne gândim un pic, toate funcțiile importante pe care le-a deținut le-a pierdut. El și le-a pierdut singur, nu i le-a luat nimeni…

Și o ultimă întrebare: 100% acest zvon va dispărea în momentul în care PSD Lugoj își va lansa oficial candidatul la funcția de primar. Când se va întâmpla acest lucru?

Acest lucru face parte dintr-o strategie care este pusă în practică la nivel județean. Toate candidaturile, și pentru Primării, dar și pentru Consiliul județean, se vor face în același timp. Atunci își va anunța și Partidul Social Democrat Lugoj oficial candidatul. Se va întâmpla acest lucru într-un viitor destul de apropiat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.