Bucuria Învierii Domnului în sufletele copiilor Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Școala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj a organizat miercuri, 12 aprilie 2017, în Săptămâna Sfintelor Patimi din Postul Sfintelor Paști, o mini-serbare, pentru a ne aduce aminte de Jertfa Răscumpărătoare a Mântuitorului Iisus Hristos de pe dealul Golgotei.

Copiii din clasele a VI-a și a VII-a au recitat poezie religioasă, corul școlii noastre a interpretat pricesne specifice perioadei Postului Mare. Un alt moment artistic a fost piesa de teatru „Mironosițele”, rolurile fiind interpretate cu sensibilitate de către eleve din clasa a VI-a B.

La finalul activității, elevii au fost felicitați și apreciați cu diplome și cărți. Publicul, părinții, domnul director Florin Mariș și cadrele didactice s-au bucurat de munca și entuziasmul copiilor.

„Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, un eveniment copleşitor pentru orice om, un mister care s-a petrecut acum două mii de ani, dar care continuă să fascineze întreaga făptura umană, este o realitate care se transmite din generaţie în generaţie, de la un secol la altul ca un izvor de apă vie. Întruparea şi Învierea Fiului lui Dumnezeu sunt fundamentale pentru viaţa oricărui om, deoarece reprezintă începutul şi temeiul mântuirii noastre, prin care a fost distrusă moartea. Exemplul cel mai grăitor al tainei praznicului sunt valurile numeroşilor creştini care iau parte la această sărbătoare a Bucuriei, a Împăcării şi Luminii, Lumină care, potrivit tradiţiei, trebuie dusă şi în case.

Elevii noștri sunt foarte receptivi la organizarea de activități extrașcolare, de aceea s-au implicat activ la realizarea și desfășurarea acțiunii. Îi felicităm și le urăm, ca tuturor, de altfel, un Paște Luminat și Binecuvântat!”, ne-au declarat organizatorii activității, prof. Loredana Radu și prof. Laurențiu Radu.

                                                                                                     Tilore KORTNER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.