Blackjack – istoria jocului, statistici neobișnuite și sfaturi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un joc mai mult decat popular, indragit in egala masura de impatimiti cat si de incepatori, blackjackul este si va ramane o sursa de distractie si o modalitate de a face bani, daca este jucat cum trebuie.

Se crede ca acest joc de carti a aparut in Franta secolului al 17-lea, iar pe atunci purta numele “vingt-rt-un”, sau “21”. Mult mai tarziu, abia in anul 1920, acestui joc i-a fost atribuit numele atat de raspandit in ziua de azi: “Blackjack”.  In ziua de azi este foarte greu sa nu gasim cel putin 10 cazinouri care sa ofere acest joc, in cel putin 140 de tari. Nici nu mai vorbim de cazinourile online, precum www.cazinoonline.com, ce ofera o suita de variatii ale acestui joc distractiv.

Stiati ca “Aventurile lui Don Quijote” este prima carte care a mentionat existenta acestui joc de carti? Sau ca, spre exemplu, faimosul Napoleon Bonaparte a fost unul dintre cei mai mari impatimiti ai acestui joc? Exceptand cazinourile terestre, blackjack-ul a putut fi jucat online pentru prima data, in anul 1996, cu ocazia deschiderii primului operator de jocuri de noroc pe net.

De-a lungul existentei lui, jocul nu a suferit mari schimbari in ceea ce priveste regulile. Scopul a fost si va ramane acela de a insuma 21 de puncte din cat mai putine maini, preferabil doua. Partidele de blackjack se joaca cu un minim de 6 pachete de carti de joc. Cu toate ca jucatorul are la dispozitie doar 6 optiuni: poate cere o carte, poate sta, poate imparti doua carti cu o valoare egala, poate dubla valoarea pariului, poate renunta la mana si poate cere o asigurare, procentul teoretic de castig este de 99.5%, pentru ca avantajul cazinoului este foarte mic.

Din punct de vedere statistic, dintr-o suta de maini, jucatorul poate castiga 48 de partide, iar cartile care au o valoare de zece puncte sunt de patru ori mai multe decat orice alta carte.

Fiind un joc de carti cu probabilitati matematice, sansa si norocul sunt mai putin importante, managementul riscului si al bugetului sunt in general o strategie mult mai buna. Spre exemplu, numaratul cartilor a fost si va ramane de partea jucatorilor, dar asemenea aptitudine cere ani si multa practica. Trebuie sa stiti cand sa impartiti cartile, optiune numita “split” si cand sa dublati valoarea pariului, sau ‘’double down”. In general, puteti imparti doua carti cu valoarea 8 si intotdeauna puteti imparti doi asi. In majoritatea jocurilor de blackjack, dealerul sta la 17 si trage o carte la 16, ceea ce va avantajeaza. In variatii ale acestui joc, precum “double exposure”, variatie extrem de populara in cazinourile online, puteti vedea ambele carti ale dealerului.

Indiferent de variatia sau tipul de joc preferat, este important sa cititi cat mai multe informatii utile, sfaturi si strategii si nu uitati: statistic, cu acest joc de carti aveti cele mai mari sanse sa faceti bani!

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.