Bitcoin se apropie de pragul de 50.000 dolari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Bitcoin a crescut marți pe platforma WorldCoinIndex la un nou maxim istoric de 48.174 dolari, echivalentul a aproape 190.000 lei, după ce a urcat la începutul săptămânii, în cursul serii, la peste 44.000 dolari.

Comparativ cu sfârșitul anului trecut cotațiile au înregistrat un salt de aproape 40%.

Noul raliu al monedei digitale a survenit după anunțul făcut luni de Tesla, producător de automobile electrice, conform căruia a investit în jur de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin și se pregătește să-l accepte ca mijloc de plată dar și să îl utilizeze pentru decontarea achizițiilor.

Decizia Tesla vine la o săptămână după ce fondatorul companiei, Elon Musk, a afirmat că este „partizanul bitcoin” și că regretă că nu a investit în urmă cu 8 ani când ea valora circa 13 dolari.

Au apărut deja zvonuri conform cărora Apple și Google vor accepta bitcoin la efectuarea de plăți, urmând astfel exemplul celor de la PayPal care au integrat moneda digitală la tranzacțiile lor.

De asemenea, oficiali ai Visa au anunțat că se pregătește permiterea tranzacționării criptomonedelor în rețeaua sa, după ce acestea au devenit un mijloc de schimb recunoscut.

La rândul său, ethereum, considerat drept marele rival al bitcoin, a atins un nou record de 1.800 dolari.

Marile bănci centrale rămân sceptice în privința saltului exploziv al tranzacțiilor cu monede digitale. Duminică, d-na Christine Lagarde, președintele BCE, a afirmat despre bitcoin că este un „un activ speculativ” și nu o monedă.

Pe de altă parte, banca centrală a Chinei a încheiat la sfârșitul anului trecut, în oraşul Suzhou, un program pilot pentru introducerea de yuani digitali, care au putut fi cheltuiţi pentru cumpărături online sau offline. Iar India intenționează să interzică prin lege tranzacționarea criptomonedelor dar și să creeze cadrul pentru introducerea unei monede digitale oficiale, care să fie emisă de banca centrală a statului asiatic.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

Radu GEORGESCU

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.