Bernard Arnault este cel mai bogat om din lume: are 186.3 miliarde de dolari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Francezul Bernard Arnault a devenit cel mai bogat om din lume, luni, cu o avere estimată la 186.3 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează cu 300 de milioane deasupra lui Jeff Bezos, CEO al Amazon, care are 186 milioane de dolari şi Elon Musk, cu 147.3 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Averea lui Arnault a sărit de la 76 miliarde în martie 2020 la 186.3, luni, o creştere uriaşă de peste 110 de miliarde de dolari în 14 luni, graţie grupului său de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). LVMH, care deţine şi Fendi, Christian Dior şi Givenchy, a crescut cu 0.4% în primele ore de tranzactionare, plasându-si capitalizarea de piată la 320 miliarde de dolari si majorând pachetul personal al Arnault cu peste 600 de milioane de dolari. LVMH si Arnault reprezintă ascensiunea remarcabilă a caselor de lux si de modă din Europa. Împins de „impulsul” cumpărătorilor din China, LVMH a înregistrat venituri de 17 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021, în crestere cu 32% fată de aceeasi perioadă din 2020.

Din 18 martie 2020 până luni, valoarea netă a rivalului François Pinault, al cărui grup Kering detine mărci de lux Saint Laurent, Alexander McQueen si Gucci, a crescut de la 27 miliarde dolari la 55,1 miliarde dolari. La Chanel (care nu este tranzactionat public) fratii Alain Wertheimer si Gerard Wertheimer, nepotii fondatorului Pierre Wertheimer, valorează acum 35 de miliarde de dolari, mai mult decât dublul valorii lor nete de 17 miliarde de dolari în 2020. Chiar si Francoise Bettencourt Meyers, nepoata fondatorului L’Oréal’s-a bucurat de o crestere de aproape 40 de miliarde de dolari, până la 87,8 miliarde de dolari luni. De-a lungul anilor, topul listei miliardarilor Forbes a fost dominat în mare parte de americani. Numărul unu a fost ocupat de Bezos, Musk, Gates si Buffett în cea mai bună parte a celor două decenii, doar Carlos Slim din Mexic perturbând dominatia lor pentru o perioadă.

De la începutul pandemiei, valoarea netă a celor mai bogati oameni din lume a fluctuat teribil, multi sărind de miliarde. Elon Musk a devenit pe scurt cea mai bogată persoană din lume în ianuarie 2021, când valoarea sa netă a atins 189,7 miliarde de dolari. Acest lucru a reprezentat un câștig uimitor de 165 miliarde de dolari din martie 2020, când valora 24,6 miliarde de dolari.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.