Beneficiile și caracteristicile unui aparat de vâslit

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: pexels.com

În ultimii ani, aparatele de vâslit au devenit tot mai populare. Multe săli au achiziționat astfel de aparate, dar ele sunt apreciate și de către cei cărora le place să lucreze la domiciliu. Se știe de mulți ani că vâslitul este un sport sănătos, dar practicarea lui cu regularitate este dificilă din cauza lipsei infrastructurii, a apelor de agrement și a condițiilor meteo variabile.

Aparatul de vâslit simulează mișcările pe care le faci într-o ambarcațiune, astfel că efectul asupra corpului este similar. Beneficiile sunt multiple, iar caracteristicile aparatului îți permit antrenamente complexe pe care le poți urmări detaliat și, dacă e cazul, le poți adapta.

Beneficiile unui aparat de vâslit

Solicită toți mușchii majori ai corpului

Dacă îți imaginezi că aparatele de vâslit solicită doar brațele, află că te înșeli amarnic. La fiecare mișcare, folosești aproape toți mușchii, printre care cei ai:

  • picioarelor și feselor;
  • spatelui;
  • brațelor și antebrațelor;
  • trunchiului.

Te ajută să adaptezi programul de exerciții

Aparatul de vaslit răspunde la intensitatea mișcărilor tale. Poți lucra cât de tare sau încet poți, în sesiuni lungi sau scurte. Pentru lucrul anaerobic, încearcă reprize scurte pe care le alternezi cu pauze. Ca exercițiu aerobic, se recomandă tragerile repetate în număr de 18-20 pe minut, executate încet.

Ajută toate categoriile de persoane active

Fie că ești sportiv amator începător sau profesionist, aparatul de vâslit îți este util. Poți exersa la intensitatea dorită, fără să forțezi musculatura sau rezistența dincolo de capacitățile tale. Chiar și persoanele în vârstă ori cu deficiențe de vedere pot utiliza cu succes aparatele de vâslit.

Îți întărește corpul fără a-ți afecta articulațiile

Aparatele de vâslit nu pun presiune pe articulații asemenea halterelor sau ganterelor ori a sporturilor care presupun sărituri, alergare ori întoarceri bruște. De aceea, nu ți le afectează și nu agravează probleme existente la nivelul lor. Unii sportivi folosesc aparate de vâslit pentru recuperarea activă.

Sprijină sănătatea plămânilor și a inimii

Vâslitul este un exercițiu cardio excelent care îți întărește atât capacitatea respiratorie, cât și capacitatea de efort. Menținerea sănătății sistemului cardiovascular este foarte importantă, mai ales în contextul vieții moderne, în care sedentarismul și hrana nesănătoasă predomină.

Construiește forță și rezistență

Vâslitul îți oferă combinația perfectă între cardio și exerciții de forță. Folosești puterea mușchilor pentru a vâsli, iar o durată ridicată a exercițiului îți permite să crești rezistența la efort.

Economisești timp

Antrenamentele pe grupe separate de mușchi durează mult, pentru că trebuie să aloci exerciții pentru fiecare. Pentru că îți lucrează tot corpul simultan, vâslitul te ajută să economisești timp prețios pe care îl poți folosi pentru stretching ori activități nesportive.

Caracteristicile aparatului de vâslit

Posibilitate de reglare a rezistenței

Aparatul de vâslit are mai multe trepte de reglare a rezistenței. Astfel, îți oferă posibilitatea de a adapta efortul în funcție de pregătirea și rezultatele vizate. Poți alege să-ți dezvolți anduranța sau să întărești progresiv musculatura. În plus, ai multe programe de antrenament la dispoziție și posibilitatea de a adopta diverse profiluri de formare.

Este compact

Aparatele de vâslit sunt special create pentru lucrul în săli de forță sau la domiciliu. Pentru că multe persoane au camere mici, designul aparatului ține cont de acest lucru. Multe modele permit plierea șinei, pentru o depozitare mai facilă. Aparatele de vâslit sunt ușoare, stabile și rezistente.

Are un ecran care afișează informații importante

Ecranul LCD al aparatelor de vâslit moderne îți oferă informații importante despre antrenamentul tău, informații pe care le poți folosi pentru îmbunătățirea sesiunilor viitoare. Printre acestea se numără: timpul de antrenament, numărul de trageri total sau în anumite intervale, consumul de calorii, ritmul cardiac, ș.a.

Un aparat de vâslit este un articol pe care orice pasionat de mișcare ajunge să-l îndrăgească. Fie că vrei să-ți formezi rezistența sau forța, beneficiile aparatului de vâslit se extind asupra întregului corp.

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.