Belințul va avea pistă de biciclete și stații de încărcare a autovehiculelor electrice

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Luna trecută, la București, Laurențiu Tîrziu, primarul Comunei Belinț, a semnat al doilea proiect dintre cele depuse pe platforma PNRR. Este vorba despre dezvoltarea infrastructurii de transport verde – piste pentru biciclete în comuna Belinț.

Termenul de implementare este de 24 luni (proiectare, avize și execuție), iar valoarea proiectului este de 2.021.014,49 lei (TVA inclus), 400 de mii euro provenind din fonduri europene. Suma maximă eligibilă, conform ghidului de finanțare este de 100.000 de euro fără TVA/km.

Traseul este de la intrarea în Belinț dinspre Lugoj, pe partea dreaptă a drumului național, continuând spre Primarie – Dispensar – Școală – Centrul Civic – Centrul de Permanență, Terenul fotbal – Sala de Sport- Magazinele Centrale – Farmacie – Depozit materiale construcții – Stație Peco și până la ieșirea din Belinț spre Timișoara.

Lungimea aproximativă este de 3,5 km, iar lățimea de minim 2 m. Proiectul presupune și amplasarea a două stații de încărcare a autovehiculelor electrice, separat de proiectul celor două stații electrice depus pe platforma AFM.

 Alina Dana OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.