Beijing, orașul miliardarilor. Cei mai bogați oameni ai lumii au afaceri aici

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Capitala miliardarilor este Beijing. 100 dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, cu averi pe care puţini dintre noi ni le putem imagina, au afaceri în capitala Chinei. În fruntea clasamentului este un magnat care a transformat apa îmbuteliată într-o adevărată mină de aur.

Districtul de afaceri din Beijing este epicentrul miliardarilor. Cei mai bogaţi oameni din China şi-au stabilit aici sediile companiilor.

Cu o avere estimată la 68 de miliarde de dolari, Zhong Shanshan este cel mai bogat om al Chinei. Şi-a clădit un imperiu pe apă îmbuteliată.

Al doilea pe lista bogaţilor e Ma Huateng. A fondat Tencent, una dintre cele mai mari companii de Internet şi tehnologie şi a creat reţeaua de socializare chineză We Chat.

Tot de pe urma internetului s-a îmbogăţit şi Colin Zheng Huang. A creat site-ul de cumpărături Pinduoduo. Cu peste 55 de miliarde de dolari în conturi ocupă locul 3 în clasament.

Este urmat de rivalul său Jack Ma, unul dintre cei mai controversaţi miliardari ai Chinei. Are o avere de peste 48 de miliarde de dolari, după ce a lansat site-ul Alibaba.

Cu peste 35 de miliarde de dolari, Zhang Yiming este fondatorul reţelei Tik Tok.

Pandemia i-a îmbogăţit mai mult ca niciodată. Aproape 500 au devenit miliardari în anul crizei sanitare:

Zhong Shanshan 68,9 miliarde de dolari;
Ma Huateng 65,8 miliarde de dolari;
Colin Zheng Huang 55,3 miliarde de dolari;
Jack Ma 48,4 miliarde de dolari;
Zhang Yiming 35,6 miliarde de dolari.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.