Bârfele de la Ceasul Electric [1222]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

La mătură, sporurile se cam înlătură. Prima achiziție realizată de Serviciul de Salubritate al Municipiului Lugoj sunt vestele fosforescente cu inscripția „SSML” + măturile cumpărate de fosta administrație și găsite de noua administrație în subsolul Primăriei. Trecem peste faptul că „SS”-ul din abrevierea noi societăți te duce cu gândul la naziști și încercăm să facem vorbire despre munca pe care o desfășoară angajații Serviciului de Salubritate al Municipiului Lugoj. Pentru asta, reporterii de la Ceasul Electric au luat legătura cu un angajat al SSML, care a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări.

Așa am aflat că noua societate, născută din fostul Salprest, are doar 8 angajați, care trebuie să măture în primele ore ale dimineții toate străzile din Lugoj. Deși Primăria a publicat un anunț de angajare de măturători, nimeni nu se înghesuie pentru cei 1.500 de lei, cât primește în mână un măturător stradal. De bonuri de masă, sporuri pe motiv de poluare sau sporuri de rușine nici vorbă. Noi credem că, în aceste condiții, nici măcar un salariu dublu nu ar fi tentant pentru cei care își caută un loc de muncă. Cât despre mătura pe care angajații o primesc în dotare, trebuie folosită cel puțin zece zile, până când mai rămân din ea doar niște cioturi care zgârie asfaltul.

Pasarele pentru păsărele. Unii lugojeni care locuiesc în centru sau au treabă în centru ni s-au plâns că trebuie să ocolească zilnic zona în care lucrările stagnează de câteva luni bune. După ce le-au ascultat păsurile, bârfitorii de la Ceasul Electric au găsit câteva soluții. Iată propunerile lor: 1). să se dărâme gardul împrejmuitor; 2). să se facă o alee cu dale prin centrul centrului; 3). să se ridice două-trei pasarele (sau chiar patru, de ce nu?), de la Favisan la Dacia, să zicem, sau de la librării la Cinematograful Bela Lugosi, sau de la Ceasul Electric la Catena. Ce ziceți?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.