Bărbatul care a trăit 256 de ani. Care e secretul incredibil al longevității sale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

A trăit 256 de ani. Povestea sa, dar mai ales secretul incredibil al longevităţii sale au făcut înconjurul lumii. 

În New York Times din 1930, au fost publicate documente ale guvernului imperal chinez din 1827, în care Li Ching-Yuen era felicitat la împlinirea vârstei de 250 de ani.

În 1928, un corespondent al publicaţiei a scris că mulţi dintre bătrânii din cartierul în care trăise bărbatul îşi aminteau că bunicii lor îl ştiau încă de pe vremea când ei erau nişte copii.

Li Ching-Yuen a fost căsătorit de 23 de ori şi a avut peste 200 de copii. Li Ching Yuen a început încă de la 10 ani să cutreiere munţii pentru a culege plante medicinale, învăţând secretele acestora în ceea ce priveşte longevitatea.

Vreme de 40 de ani, a consumat doar ciuperci Ling Zhi, fructe goji, troscot chinezesc, ginseng sălbatic, gotu kola (centella asiatică) şi vin din orez (sake).

În 1749, la 71 de ani, s-a alăturat armatei chineze ca profesor în arte marţiale. În 1927, Li Ching Yuen a fost invitat de către generalul Yang Sen să-l viziteze la Wan Xian, Szechuan, acolo unde a fost fotografiat, portretul său devenind celebru.

Un an mai târziu, bătrânul murea din cauze naturale, după ce le-a spus prietenilor: „am făcut tot ce trebuia să fac în această lume. Mă voi duce acasă acum”.

Pe patul de moarte el a dezvăluit secretul longevităţii sale: pacea interioară şi calmul alături de tehnici corecte de respiraţie. „Păstrează-ţi inima liniştită, stai ca o broască ţestoasă, plimbă-te ca un porumbel şi dormi ca un câine”.

Desigur, şi ceea ce a mâncat a avut un rol important. Unul dintre discipolii săi, Da Liu, a oferit detalii despre viaţa lui Li.

Când avea 130 de ani, a dat peste un pustic care l-a învăţat Baguazhang (un stil de arte marţiale intern) şi un set de Qigong (sistem chinezesc antic de cultivare a sănătăţii), alături de instrucţiuni pentru respiraţie, mişcări coordonate cu sunete specifice şi recomandări pentru dietă.

Da Liu a dezvăluit că maestrul său i-a spus că longevitatea sa „se datorează faptului că a făcut aceste exerciţii în fiecare zi – regulat, corect şi cu sinceritate – timp de 120 de ani“.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.