Banca a transferat accidental unei femei 10,5 milioane de dolari. Ea a găsit modalitatea de a-i păstra

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

O companie de tranzacționare cu criptomonede a transferat o sumă mare de bani, 10,5 milioane de dolari, către o femeie. Însă aceasta a reușit să cumpere rapid o vilă cu banii și a distribuit restul în conturi bancare diferite.

Compania a descoperit abia după șapte luni eroarea și a încercat să își recupereze banii. Dar procesul s-a dovedit a fi mai dificil decât se aștepta oricine. Femeia nu a returnat banii.

Platforma de tranzacționare cu criptomonede Crypto.com a transferat accidental 10,5 milioane de dolari către australiana Thevamanogari Manivel, o rezidentă din Melbourne.

Compania, care în Australia operează sub numele de Foris GFS, nu a observat eroarea decât după șapte luni, apoi a dus problema în instanță.

De fapt, transferul trebuia să fie o rambursare de doar 100 de dolari în contul lui Manivel. Femeia a primit peste 10 milioane de dolari pentru că un angajat al companiei a introdus din greșeală numărul contului în câmpul sumei de transfer.

Pentru a recupera banii, Crypto.com a mers la Înalta Curte din Australia. Cazul a durat pentru că femeia a reușit să împartă banii, ceea ce a îngreunat mult mai mult restituirea acestora.

Instanța a reușit să înghețe contul unui beneficiar nemeritat de bani la Commonwealth Bank, care deținea aproximativ 400.000 dolari, doar o mică parte din suma totală.

În timpul procesului, s-a dezvăluit că Manivel cumpărase deja o vilă în valoare de 1,35 milioane de dolari, la Craigieburn, în nordul Melbourne.

Cu toate acestea, ea a transferat dreptul asupra proprietății surorii ei, Thilagavathy Gangadory, care locuiește în Malaezia.

Drept urmare, instanța a emis un ordin de înghețare a bunurilor obținute ilegal de către Gangadory. Totuși, acest lucru s-a dovedit a nu avea succes, deoarece nu a fost obținut niciun răspuns nici de la sora lui Manivel, nici de la avocații ei.

Datorită faptului că primele încercări de returnare a banilor nu au avut succes, instanța a acordat Crypto.com o hotărâre implicită care îi ordonă lui Gangadora să vândă casa cât mai curând posibil.

Banii ar trebui returnați imediat companiei cu o dobândă de aproximativ 30.000 de dolari. Abia după aceea instanța va decide dacă s-a încheiat cazul sau dacă instituția cripto-financiară va recupera restul milioanelor, ceea ce este puțin probabil.

Carmen Melania BIZĂU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.