Avantajele fațadelor ventilate și a procedurii de montaj pereți cortină

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Insusi conceptul de „fatada ventilata” isi are originea in Germania. Dupa ce abia au aparut si in alte tari, fatadele ventilate au castigat imediat popularitate.

O fatada ventilata este o structura alcatuita din materiale de placare (placi sau materiale de tabla) si o structura de sub-fata, care, la randul sau, este atasata de perete astfel incat sa ramana un spatiu de aer intre stratul protector, decorativ si perete.

Procedura de montaj fatade ventilate este efectuata doar de alpinisti utilitari si are ca avantaje:

  • Aerisirea spatiului dintre placare si perete

Se realizeaza intr-un mod natural, datorita spatiului de aer si incalzirii neuniforme a fatadei. In partea de jos, incalzirea este mai puternica decat la etajele superioare, ceea ce contribuie la circulatia fluxurilor de aer si la indepartarea rapida a umezelii.

  • Protectie impotriva influentelor agresive ale mediului

Materialul de fatare exterioara, care poate fi cel mai divers, de exemplu, piatra naturala, gresie portelanata, plastic, lemn si altele, preia rafale de vant, ploaie si grindina, lumina soarelui si alte influente, iar peretii cladirilor raman neafectati.

  • Izolatie termica fiabila

Datrita procedurii de montaj pereti cortina si a fatadelor ventilate, vara, peretii exteriori si cladirea in ansamblu nu se supraincalzesc, iar iarna caldura din interiorul cladirilor este retinuta eficient datorita izolatiei si a golului de aer.

  • Protectia peretilor de aparitia ghetii in interiorul lor, care duce in cele din urma la distrugere

De unde ar putea veni gheata? Deoarece toti peretii, cu exceptia panourilor sandwich, permit trecerea umezelii si a aburului, iar iarna temperatura din interiorul cladirii este de plus, in timp ce in exterior este de obicei minus, aburul racit ramane in interiorul peretilor sub forma de picaturi de umiditate. Inghetand, umiditatea se transforma in gheata care distruge peretii. Fatada ventilata protejeaza peretele de frig, iar picaturile de apa se acumuleaza nu in perete, ci in izolatie, care nu se teme de gheata. Astfel, peretele nu sufera de efectele ghetii.

  • Protectie suplimentara impotriva zgomotului

Nivelul de zgomot pe strazile orasului depaseste adesea 100 de decibeli, in timp ce in mod normal nu ar trebui sa depaseasca 40 de decibeli. Fatada ventilata reduce nivelul de zgomot din interiorul cladirii la limitele normative, iar un montator pereti cortina este constient de acest fapt.

  • Ascunderea defectelor in aspectul peretilor

Orice cladire, atat veche, cat si nou construita, poate prezenta diverse defecte ale peretelui exterior. Astfel de defecte pot fi cauzate atat de materiale de constructie de calitate scazuta, cat si de defecte de proiectare, momente ce pot strica aspectul fatadei. Pot fi remediate defectele, dar pentru ca cladirea sa devina mai atractiva ca aspect si toate neregulile peretilor sa fie ascunse, pot fi montati peretii cortina.

Fatadele ventilate si peetii cortina pot fi instalati in orice perioada a anului, indiferent de conditiile meteorologice si de clima. Deoarece in astfel de structuri nu este necesar sa astepti „uscarea” fatadelor, spre deosebire de cele tencuite si vopsite, acestea pot fi montate in orice vreme, chiar si in cea mai ploioasa.

Accepta caldura si confortul cu aceste 6 avantaje ale fatadelor ventilate si a peretilor cortina!

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.