“Autoliv Volley Cup” – ediția I – 2016

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În aceste zile, alături de societatea Autoliv, unul dintre susținătorii constanți ai voleiului din municipiu, C.S.M. Lugoj a organizat un turneu de pregătire, prima acțiune cu meciuri după cantonamentul de la Buziaș, înaintea unei necesare serii de jocuri. La fel ca al majorității adversarelor, lotul lugojean a suferit schimbări majore în intersezon, luna septembrie dorindu-se a fi una de reglare a noului mecanism în care au apărut șase sportive, din care trei-patru posibil titulare în sextet din octombrie. Astfel încât competiția a fost una ușor diferită, în care tehnicienii tuturor echipelor au rulat formule diverse, încercând a obține primele rezultate în actuala conjunctură.

Invitat pentru prima oară în România, clubul maghiar de primă ligă  FATUM Nyiregyhaza (de cinci ori câștigător al campionatului și de șase ori al cupei în Ungaria după anii 2000), plus prim -divizionarele  Universitatea Craiova, S.C.M. Pitești și C.S.M. Lugoj au oferit trei zile de dispute echilibrate, toate încheiate în mai mult de trei seturi, în care, cu fluctuațiile de evoluție inerente în această fază a pregătirii, spectatorii au avut ocazia să aplaude multe faze spectaculoase.

Gruparea olteană Sport Club Municipal Universitatea Craiova, care le-a pierdut în vară pe Breban, Stanciu, Dancu și Foca, a transferat bine în vară, sub culorile alb-albastre ale Băniei evoluând de-acum Daniela Lupescu, sârboaica Ana Jaksic, bulgăroaica  Irena Mishunova,  brazilianca Mariana Sales și, foarte probabil, urmând un nume de  rezonanță, fost component al C.S.M. Lugoj. Alături de ele, cu experimentatele Ramona Postea, Alina Gagea, Roxana Geoge și Mihaela Truță, conduse de pe banca tehnică de antrenorii din sezonul trecut, Alexandru Cosma și Adrian Popescu, “oltencele” au fost și vor fi un adversar foarte greu de trecut,

Impresionantă de asemenea campania de achiziții a noii-promovate argeșene Sport Club Municipal Pitești. Fostul căpitan al naționalei Claudia Gavrilescu, Diana Cărbuneanu, Denisa Viloiu, Diana Ariton, braziliencele Samara Franchin și Gracieli Do Monte sunt deocamdată noutățile din lot. Acolo unde evoluează cu succes Mihaela Ilina, Isabela Dobra și Cristina Zanfir, supreviețuitoarele sezonului trecut. Cuplul Dârnescu-Bontaș la cârma tehnică a unei echipe care va fi, și ea, greu de învins, având același obiectiv ca și majoritatea grupărilor aflate în linia a doua de clasament: rămânerea în prima ligă. La fel ca și Piatra Neamț, Lugoj, Iași și Galați!

Surprinzătoare apariție maghiară, trupă în care limba la putere e… spaniola de America de Sud ! În condițiile în care FATUM Nyiregyhaza a evoluat în Cupa Challenge cu două sportive din lotul național maghiar – Szombathely și Kalotai, a transferat patru sportive de la vicecampioana Vasas, dar domină fileul cu argentinianca Josephina Fernandez (om de bază în națională la J.O. Rio 2016) și venezueleanca Nelmaira Valdez, coordonează cu Genesis Machado și se apără (libero) cu Isis Francesca, colege de reprezentativă ale acesteia. Un club maghiar dintr-un oraș, e adevărat, de 2,5 ori mai mare decât Lugojul, al cărui director prezent la turneu păstorește cu succes secții care însumează…1.500 de sportivi!

Lotul C.S.M., ce va reprezenta Lugojul a șaptea ediție consecutivă în Divizia A1 sub îndrumarea antrenorilor  Valerijan Luka, Ugljesa Segrt și Vasile Canea, a putut fi urmărit în proporție majoritară  la Cupa Autoliv:  Ionela Canea (centru), Sophie Godfrey (Australia, centru), Daiana Roman (centru), Gabriela Bălae (extremă), Ramona Rus (extremă sau universal), Olga Krasteva (Bulgaria, extremă sau universal), Alexandra Warren (SUA,  universal),  Lorena Ciocian și Natalia Preda (coordonatoare), Bianca Albăstroiu (coordonatoare), Adriana Rotaru (libero),  plus junioarele Rossana Nistor, Noemi Csilag, Denisa Jucu, Arina Ivașcu  și Georgiana Popa.

Trei zile de volei disputat într-o competiție de nivel calitativ bun, după care antrenorii vor trage cu siguranță concluziile necesare. Ce este sigur însă e că a avut loc un turneu util, un prim pas în pregătirea noului sezon oficial, pe care voleibalistele Lugojului l-au realizat alături de suporteri și iubitori ai sportului, sub sigla unui grup atașat, implicat în sportul de performanță al orașului. Continuăm împreună, Autoliv!

volei-rezultate-1a

Cupe, diplome, premii speciale oferite de sponsorul AUTOLIV la final de turneu, reprezentat la festivitatea de premiere de reprezentantele compartimentului  Resurse Umane, Director HR Diana Torcea și specialist HR Andreea Mărgineanțu.

Plachetă specială din partea voleiului din C.S.M. Lugoj, un Premiu Special societății AUTOLIV pentru cei zece ani de loialitate și implicare în activitatea voleibalistică de performanță.

Plus o sumedenie de fotografii de grup – amintiri ale momentului, unul plăcut înaintea unui sezon care se anunță mai fierbinte decât oricând…  

                                                                                     Dan H. BRUDIU

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.