Au fost decernate distincțiile anuale în memoria Dr. Stefan Higyed

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 8 decembrie 2021, la Muzeul de Istorie și Etnografie din municipiul Lugoj a avut loc decernarea Premiilor anuale „Pontifex”, instituite în memoria Dr. Ștefan Higyed.

Distincția cinstește memoria preotului reformat Dr. Stefan Higyed, cetățean de onoare al municipiului Lugoj, care prin activitatea sa a contribuit la păstrarea spiritului de toleranță și bună înțelegere între etnii și confesiuni religioase pentru care este renumit orașul de pe malurile Timișului.

Acest premiu se acordă începând cu anul 2019 de către preoții reformați Higyed Ștefan Levente și Higyed Ioan Matei, fiii gemeni ai preotului Dr. Stefan Higyed, distincția fiind acordată unor personalități lugojene care prin munca și activitatea lor construiesc poduri între oameni, naționalități și confesiuni, slujesc pacea, toleranța, stima și dragostea între oamenii din comunitatea lugojeană.

Anul acesta, din cauza situației impuse de pandemie, ceremonia de acordare a acestor premii s-a desfășurat cu o participare redusă, respectând reglementările naționale în vigoare.

Au primit distincții: PS Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj, Ivan Bloch, președintele Comunității Evreilor din Lugoj, și Ilie Albiciuc, fostul protopop  al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Lugoj.

Distincțiile au fost înmânate personal Preasfinției Sale Alexandru Mesian și domnului Ivan Bloch, participanți la eveniment, iar pentru fostul protopop Ilie Albiciuc, a ridicat distincția preotul Ioan Viorel Brotnei, din cadrul Parohiei Ortodoxe Ucrainene din Lugoj.

Distincțiile au fost decernate de către Anca Micșa-Oprea, administrator public în cadrul Primăriei municipiului Lugoj, care a evocat atât personalitatea celui care a fost Dr. Stefan Higyed, cetățean de onoare al municipiului Lugoj, cât și activitatea și meritele celor trei personalități premiate.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.