Ateliere de dans pentru publicul din Lugoj prin programul cultural „DansNomad”

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

„Prin acest program ne propunem să dezvoltăm noi audiențe pentru domeniul dansului contemporan și să punem bazele accesibilizării unei oferte culturale constante pentru publicul consumator de spectacole de dans contemporan și evenimente corelate cu acesta precum: filme de dans, ateliere, etc. ”

Programul cultural „DansNomad” are în componență:

  • „Nomad for YOUth” (octombrie-noiembrie): o stagiune de dans contemporan care va avea loc la Timișoara la Casa Tineretului și care însumează 7 spectacole de dans contemporan semnate de coregrafi din București, Budapesta dar și 3 spectacole din repertoriul companiei Unfold Motion. Prin acest demers urmărim dezvoltarea unei stagiuni de dans prezente constant în peisajul cultural țimișorean. De asemenea, din proiect fac parte o serie de ateliere de dans contemporan dedicate unui grup social vulnerabil;
  • ”NOMADdanceFilms” (20 și 27 noiembrie) – prin care propunem publicului cinefil din Timișoara o arie a filmului de artă mai puțin cunoscut în România- filmul de dans. Spectatorii sunt așteptați la două proiecții de filme de dans – una națională ,curatoriată de Camelia Neagoe (președinte al Asociației Delazero), cealaltă- internațională, curatoriată de Melissa Ramos (Dance Cinema Organisation-Australia). Proiecțiile vor fi urmate de o prezentare introductivă în limbajul filmului de dans.  Prin intermediul acestor două evenimente ne  dorim să identificăm în oraș un public consumator al acestui gen cinematografic.
  • ”DansNomad Lugoj” (6-7 noiembrie) –  prin intermediul căruia vom prezenta un spectacol al  Asociației Unfold Motion în orașul Lugoj și  vom susține ateliere de dans contemporan pentru publicul de peste 16 ani; Urmărim prin această inițiativă să construim o conexiune artistică între cele două orașe în încercarea de a încuraja colaborări viitoare.

Spectacolele vor avea loc respectând toate măsurile de siguranță impuse la nivel național pe durata pandemiei COVID-19.

Accesul este permis doar persoanelor vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, conform legislației în vigoare

Bilete:

0 lei: persoane cu dizabilități

20 lei: 14-35 ani

35 lei: > 35 de ani

Biletele se achiziționează la intrare.

Mai multe informații despre evenimente și desfășurarea acestora, găsiți aici: https://fb.me/e/19NB5IQQc

Programul cultural este organizat de Asociația Unfold Motion (https://unfoldmotion.com/).

Unfold Motion este cel mai important reper local în materie de dans contemporan din Timișoara și zona de vest a țării. Asociația este implicată activ pe scena culturală timișoreană, contribuind prin proiectele inițiate la consolidarea rețelei cultural-artistice a orașului și căutând să ofere experiențe culturale cât mai vaste publicului aflat într-o continuă formare.

Proiect co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Programul cultural ”DansNomad” face parte din  Programul Cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021.

Parteneri: Institutul Francez, Missio Link International, Dance Cinema Organisation, Asociația Delazero, Contemporary Creative Dreamers, Asociația Foa, Szalt Stream.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.