Atac armat într-o închisoare din Italia. Un mafiot napoletan a deschis focul spre rivali folosind o armă adusă cu dronă

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Incident de necrezut într-o închisoare din Italia: un deţinut a deschis focul cu un pistol, chiar în secţia de maximă siguranţă. Individul, asociat cu mafia napoletană, fusese scos din celulă pentru a fi dus la baie, dar, pe neaşteptate, a scos arma, a ameninţat un gardian şi i-a luat cheile.

A încercat să deschidă celulele altor deţinuţi care îl bătuseră, dar nu a reuşit, aşa că tras asupra lor printre gratii. Se pare că nimeni nu a fost rănit. Apoi, agresorul s-a predat la sfatul avocatului său, contactat printr-un telefon deţinut, de asemenea, ilegal. Cazul a fost dezvăluit de sindicatul gardienilor care consideră că pistolul a fost adus în penitenciar de o dronă.

Prizonierul a deschis focul asupra mai multor deţinuţi, printre gratiile celulelor, cu o armă care ar fi fost introdusă cu o dronă. Bărbatul de 28 de ani, care are legături cu mafia napoletană, a tras trei focuri de armă asupra altor deţinuţi cu care ar fi avut un conflict.

Incidentul a avut loc duminică, în închisoa-rea de maximă siguranţă aflată la aproximativ 100 de 100 km sud-est de capitala Romei. Potrivit şefului sindicatului închisorii Sappe, Donato Capece, nimeni nu a fost rănit.

Tânărul primise permisiunea de a-şi părăsi celula pentru a merge la baie, să-şi facă un duş, însă îndată ce uşa s-a deschis, individul a scos arma către gardian, forţându-l să-i predea cheile celorlalte celule, a transmis Capece.

În imposibilitatea de a deschide celulele dușmanilor săi, deținutul a tras prin gratii. A folosit apoi un telefon mobil obţinut ilegal pentru a-și suna avocatul, moment în care cel din urmă l-a sfătuit să predea arma autorităților, relatează The Guardian.

Incidentul a fost cel mai recent dintr-o serie care a ridicat îngrijorări cu privire la gestionarea deficitară a închisorilor din Italia. Țara are cele mai aglomerate închisori din Uniunea Europeană, cu 120 de prizonieri la 100 de locuri, comparativ cu 115 în Franța și 70,8 în Spania, potrivit unui raport al Consiliului Europei din 2020.

Închisorile Italiei au fost supuse unui control intens în iunie, când au apărut imagini cu mai mulţi gardieni care băteau deținuții cu bastoane ca pedeapsă pentru protestele din timpul primului blocaj din pandemie.

Sindicatul paznicilor din închisoarea Uipla a cerut guvernului să înființeze o unitate de criză după incident, declarând vehement că sistemul penitenciar din Italia este „scăpat de sub control”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.