Aspecte de care să ții cont dacă vrei să devii dezvoltator imobiliar

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/NMrUtSA7094

Ideea de a deveni dezvoltator imobiliar poate surâde oricui, mai ales prin prisma câștigurilor pe care această activitate le aduce. Totuși, dacă vrei să ai succes în această activitate, atunci ar trebuii să ai în vedere câteva aspecte importante, de care vom discuta în cele ce urmează.

Construiește o flotă de utilaje de șantier

Dacă iei în calcul construirea pe termen lung și deschiderea unui număr mare de șantiere, atunci cu siguranță vei avea nevoie de utilaje specifice de șantier. Va trebui să îți stabilești un buget și să decizi dacă vrei ca utilajele să fie noi sau second hand. Vei vedea că prețul buldoexcavatoarelor noi, deși poate ușor mai ridicat, este cea mai bună soluție și îți garantează faptul te vei putea bucura de o viață îndelungată a utilajelor.

În plus vei ști în acest fel că utilajele nu sunt folosite în prealabil, iar acest lucru înseamnă că ele nu au suferit modificări sau utilizări excesive și nu au vicii ascunse.

Stabilește parteneriate cu specialiști

Pentru că nu te vei putea ocupa tu de toate lucrările care țin de imobiliare, va trebui să stabilești parteneriate cu persoanele și specialiștii care te vor putea ajuta. Un inginer, un proiectant, un arhitect, fiecare dintre acești specialiști te pot ajuta să realizezi lucrări de calitate, cu mult mai ușor și mai eficient decât dacă ai lucra în regie proprie.

Parteneriatele pot fi stabilite pentru perioade mai lungi de timp, astfel încât să nu fii nevoit să contractezi mereu o altă echipă, ci să te poți bucura de ajutorul acestora pentru fiecare proiect.

Investește în terenuri cu potențial

Alegerea terenurilor este un aspect foarte important în cadrul activităților de dezvoltare imobiliară. Terenurile nu sunt toate similare, deoarece unele au o expunere mai amplă, iar altele au un substrat mai bun, așa că va fi nevoie să alegi zonele în care vei dori să construiești cât mai bine.

Alege un furnizor de materiale de construcții

Materialele de construcții sunt foarte importante în procesul de construire, așa că va trebui să stabilești parteneriate și cu marile magazine care distribuie materiale de construcții. Vei vedea că acest lucru te va ajuta să obții prețuri preferențiale, în funcție de cantitățile necesare.

În plus, unele magazine îți pot oferi transportul direct în șantier al materialelor, astfel încât să eficientizezi cât mai mult costurile. Transportul pentru cantități mari va fi cu siguranță mai avantajos, așa că poți opta să lucrezi și cu magazine foarte mari care să îți poată livra întreaga cantitate de materiale.

Alege servicii de logistică pentru mutarea materialelor din șantier

Vei vedea că pe șantier vei avea nevoie de o multitudine de lucruri, de la pietriș, nisip sau pământ pentru completare la utilaje și elemente de armare. Pentru a-ți veni în ajutor în ceea ce privește transportul acestor produse în șantier va fi nevoie să investești în motostivuitoare performante, dar și în infrastructura destinată depozitării acestora și a materialelor din șantier.

Alege scule de ultimă generație

Dacă vrei să construiești și să vinzi imobilele realizate, va trebui să ai în vedere faptul că timpul nu îți va fi prieten. Vei avea astfel nevoie de scule calitative, moderne, care să te ajute să realizezi procesele de lucru cât mai eficient, astfel încât timpul alocat lucrărilor să fie cât mai scurt.

De asemenea va trebui să investești și în  găsirea unor operatori și muncitori calificați în domeniul lor de activitate, astfel încât timpul pierdut cu trainingurile de specialitate să fie cât mai redus.

Segmentul de dezvoltare imobiliară a înregistrat o creștere majoră în ultimii ani, iar preocuparea spre construire și dezvoltare la nivel de infrastructură este una care se va menține și în viitor.

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.