Asociaţia ,,Look Inside” din Timișoara ajută familiile nevoiașe din zona Făgetului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Zilele trecute au avut loc la Făget o serie de activităţi sociale pentru a bucura şi a aduce un licăr de lumină și în sufletele celor nevoiaşi.

Activitatea a fost organizată de Centrul de Zi Pentru Copii ,,Patriarh Miron Cristea” din Făget, în colaborare cu Parohia Mâtnicu Mic şi Asociaţia ,,Look Inside” din Timișoara, constând în ajutorarea unor familii cu probleme sociale și financiare. În ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim au fost efectuate vizite la casele celor nevoiași, fiind distribuite alimente neperisabile, îmbrăcăminte, dulciuri, precum și rechizite și jucării familiilor care au în întreținere copii de vârstă școalară.

Voluntarii din cadrul asociației au discutat cu beneficiarii pentru a le cunoaște problemele, nevoile și a identifica soluții în vederea remedierii lor pentru o perioadă îndelungată, împărțindu-le apoi darurile aduse, daruri primite cu multă bucurie de către aceștia.

,,Am considerat de cuviință ca în pragul Sărbătorilor Pascale să încercăm să  luminăm și sufletele celor nevoiași dintre noi, derulând astfel un proiect intitulat Bucuria Darului. Împreună cu acești oameni de suflet am împărțit daruri la zece cazuri identificate de noi ca având probleme de natură socială, opt dintre cei identificați fiind familii din Făget, iar celelalte două din Parohia Mâtnicu Mic. Bucuria noastră constă în a încerca să aducem un freamăt de speranță și de încredere pe chipurile celor necăjiți și împovărați de mulțimea problemelor cotidiene. Nădăjduim să punem continua astfel de proiecte, înmulțind astfel numărul acelora care se bucură de ajutorul nostru, a declarat părintele Emanuel Gafița, coordonatorul acțiunii.

Asociația ,,Look Inside are o tradiție îndelungată în sprijinul persoanelor nevoiașe din Făget și din împrejurimile acestuia, cunoscute sunt vizitele în diferite parohii din această zonă și ajutoarele sub diverse forme acordate Centrului pentru Copii și beneficiarilor acestuia.

„Împreună pentru ei, de Paști…” – ediția a VI-a – 2017 este acțiunea prin care voluntarii ce fac parte din această asociație au dăruit unor familii nevoiașe cadouri și… zâmbete.

Asociația Look Inside s-a născut din dorința de a dărui… zâmbete, încredere, iubire, evoluție, sprijin, echilibru…
Cine suntem ?
O echipa de oameni, care și-au căutat la un moment dat misiunea și au descoperit că secretul e să îți muți atenția de la EU, către EI…
De ce Look Inside ? Pentru că echilibrul și eseța lucrurilor bune este in interiorul nostru prin sentimente, nu în exterior, unde deseori le căutam în lucruri…
Pentru cine ? Pentru toți acei oameni care caută sprijin, încredere sau chiar pe ei înșiși.
Cum ?
– aducând zâmbete copiilor privați de confort sau iubire cu ajutorul vostru, al celor care doriți să dăruiți;
– prin evenimente și cursuri de dezvoltare personală si spirituală;
– prin ateliere de creație, tabere și alte acțiuni similare menite să te ducă in interiorul tău , acolo unde toți suntem minunați;
– prin orice altceva, prin care am putea deveni cu toții mai buni, mai deschiși și mai aproape de suflet…

Cu cine ?

Cu ajutorul vostru, al tuturor celor care vor să daruiască resurse, timp, cunoștințe, idei…
Dacă vrei să te implici te asteptăm cu drag să ni te alături … Scrie-ne ideile tale, ce ți-ar plăcea să faci, cum crezi că ai putea ajuta sau vino la oricare dintre evenimentele noastre !”
sunt principiile altruiste după care se conduce această organizație din Timișoara,  chiar de la înființarea acesteia, din anul 2011.

Estera CIMPONERIU

 

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.