Aquatim montează contoare Smart cu citire prin satelit

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Începând de luni, 28 martie a.c., Aquatim va monta peste 800 de contoare digitale Smart la toți clienții din cartierul Plopi, din Timișoara. Aceste contoare sunt dotate cu un modul Smart, conectat la o rețea wifi, care permite citirea și comunicarea automatizată a valorii indexului. Citirea se va face lunar, fără a mai fi nevoie de accesul operatorului la contorul de apă, iar indexul se va transmite automat în sistem.

Noile contoare vor oferi operatorului de apă nu doar informații despre index, ci și despre datele de identificare ale acestora, locația lor, consumator, detalii de facturare. În plus, pot detecta presiunea și debitul apei, un consum atipic – indicator al unor posibile pierderi în rețea și curgerea inversă. De asemenea, noua tehnologie poate furniza date pentru creșterea randamentului producției pe baza informațiilor despre consum zilnic, corelată cu condițiile de mediu și sezonalitate.

Spre deosebire de contoarele cu transmisie radio digitale clasice, această tehnologie are capacitatea de a comunica date la distanțe mari, iar durata minimă estimată a bateriei este de 10 ani.

Montarea contoarelor Smart, în cartierul Plopi, va fi efectuată de echipe din cadrul Aquatim și va dura circa o lună. Clienții vor fi notificați din timp cu privire la data stabilită pentru montaj, în vederea asigurării accesului echipelor în căminele de apometru. Abonații care dețin proprietăți nelocuite sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0740279029 pentru a programa vizita unei echipe la adresele respective. Pe viitor, această tehnologie inovativă de citire a contoarelor va fi implementată la toți consumatorii din Timișoara.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6572 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.