Anunțul momentului vine de la Lidl: produsele surpriză puse la vânzare

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Cunoști Lidl mai degrabă de magazin alimentar cu diverse produse secundare. Dar de acum ai putea spune că știi Lidl și ca retailer cu mașini scoase la vânzare.

Situația se întâmplă deja în Germania, unde Lidl listează trei mașini pe care potențialii clienți le-ar putea lua. Nu e o noutate din partea lanțului de magazine, dar până acum a redus activitatea în această zonă doar în Germania.

Prima încercare a retailerului german în zona comerțului cu mașini a fost în 2009, când pe site-ul companiei era disponibil modelul Fiat 500. Cele 1.000 de mașini aflate în ofertă au fost cumpărate în câteva ore. După mai bine de 10 ani revine.

Dacă inițial Lidl a avut doar o mașină, acum are trei de la două branduri mari. E vorba de o Kia Stonic, un Renault Clio și un Renault Twingo. Totuși, compania nu devine dealer auto. După cum notează Economica.net, partenerul său în acest business e Sixt, iar mașinile pot fi cumpărate doar în leasing.

Spre comparație, în România, poți cumpăra mașini doar prin dealeri, dacă vrei și un sistem de creditare, iar până acum niciun magazin clasic nu s-a dus în această zonă. Posibil, dacă cererea există și la noi, să facă Lidl sau Kaufland acest pas.

Mașinile comandate astfel de către cei din Germania pot fi fie livrate acasă, fie ridicate dintr-un punct de livrare. Kia Stonic, de exemplu, cu motor de 1.0 T-GDI și 100 CP are un cost lunar de 135 de euro pe o perioadă de 48 de luni. Celelalte două sunt ceva mai ieftine. Poți consulta oferta aici.

Toate trei sunt din zona medie. Va fi o surpriză și mai mare dacă Lidl începe să vândă mașini de peste 50.000 de euro sau începe să pună în vânzare autoturisme electrice. În România, de exemplu, deja asigură spații de încărcare.

AL PRESS

Despre admin 6218 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.