Anunț privind culturile agricole afectate de seceta pedologică

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Având în vedere că în județul Timiș sunt afectate culturile agricole de primăvară din cauza secetei pedologice, Primăria Municipiului Lugoj comunică tuturor fermierilor din zona UAT Lugoj prevederile Ordinului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 190 din 12 iulie 2022 și al Ministerului Afacerilor Interne nr. 83 din 12 iulie 2022 pentru completarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Ministrului Afacerilor Interne nr. 97/63/2020.

Acest Ordin Comun prevede:

Suprafețele de terenuri cu destinație agricolă ocupate cu culturile agricole înființate în primăvara anului 2022, afectate de seceta pedologică, pentru care utilizatorii de terenuri depun înștiințări conform prevederilor art. 15 din Ordin, pot fi recoltate sau reînsămânțate și anterior datei de întocmire a procesului-verbal de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole (modelul este prevăzut în anexa nr. 3 la regulament).

Producătorii agricoli au obligația identificării culturii afectate, a blocului fizic și parcelei/tarlalei aferente fiecărei culturi și menținerii unei zone-tampon/martor nerecoltate sau nereînsămânțate în suprafața de minimum 5% din suprafața blocului fizic și a parcelei/tarlalei aferente culturii afectate, care se pun la dispoziția Comisiei de constatare și evaluare a pagubelor în vederea completării procesului-verbal de constatare.

Despre admin 6350 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.