Anunț important de la Apă-Canal Darova

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Anunț important

Vă comunicăm pe această cale că începând cu data de 25 mai 2023 societatea noastră va trimite Preavizele pentru debranșare de la rețeaua de apă și canalizare la toți consumatorii din Darova, Sacoșu Mare și Hodoș care înregistrează restanțe la plată mai mari de 60 de zile (clienții care nu au mai achitat consumul de apă decât până la nivelul lunii martie 2023).

Notificăm că după 5 zile lucrătoare de la data primirii Preavizului de debranșare societatea va proceda la sistarea serviciului prin debranșarea de la rețelele publice de distibuție a apei și de canalizare, aferente imobilului d-voastră, conform contract, Legea 241/2006-art.32, republicată.

Reluarea furnizării prestării serviciului de alimentare cu apă și canalizare către utilizator se va face în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la efectuarea plății sumelor restante și a cheltuielilor justificate aferente sistării, respectiv reluării furnizării/prestării serviciului, care se suportă de către utilizator, plus garanție în cuantum de 100% din consumul lunar estimat.

Menționăm că în conformitate cu legea 241/2006, republicată, procedura de notificare se va considera îndeplinită și în cazul unui eventual refuz de primire a acesteia din partea utilizatorului.

În această situație sunt circa 30% din totalul utilizatorilor (220 imobile). În cazul nerecuperării sumelor restante nu vom putea face față plății furnizorilor firmei, cu riscul de a bloca activitatea.

Administrator, Ec. Florin Iovescu

Anunț important de la Apă-Canal Darova

Prin prezenta vă facem cunoscut că începând cu data de 1 iulie 2023, la toți utilizatorii serviciilor de apă și canalizare care nu au achitat și nu vor achita lunar contravaloarea serviciilor, vom emite factura lunar în baza mediei de consum anterioare.

Menționăm că este obligatorie emiterea lunară a facturii (art. 6 din Contractul de livrare încheiat), pe considerentul că există o prestare de serviciu către utilizatori cu frecvență lunară, în caz contrar organele de control: Curtea de Conturi și A.N.A.F.Timiș ne obligă la calculul retroactiv al majorărilor de întârziere care nu au fost calculate, acestea fiind considerate venituri nerealizate și sunt imputabile.

Plata de către d-voastră a majorărilor de întârziere se evită prin achitarea lunară a facturii emise.

Iar nu în ultimul rând, neachitarea lunară face ca societatea noastră să nu poată plăti facturile necesare funcționării care ne sunt emise lunar, existând riscul să nu putem achita factura de energie electrică și să fim debranșați de la rețeaua de electricitate.

Menționăm că circa 50% din locuitorii aparținând comunei Darova (inclusiv cei din Hodoș și Sacoșu Mare) își plătesc lunar factura de apă în acest moment.

Considerăm că fiecare din noi putem să ne alocăm pe lună maxim 30 de minute pentru a ne prezenta la sediul firmei în vederea achitării facturii de apă și canalizare.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Informații suplimentare la telefon : 0772/043063

Administrator, Ec. Florin Iovescu

Despre admin 6224 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.