Ansamblul „Lugojana” a susţinut un spectacol de Ziua Naţională la invitaţia Consulatului României din Dubai

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dansatorii Ansamblului Folcloric „Lugojana” și-au început turneul în Emiratele Arabe Unite cu un spectacol dedicat Zilei Naționale a României, susținut la invitația Consulatului României din Dubai. La recepția organizată pe terasa hotelului Jumeirah, dansatorii lugojeni au prezentat un colaj coregrafic din mai multe zone etnofolclorice ale României.

Iată ce scrie doamna Nicoleta Teodorovici, consul general al României în Dubai, pe pagina de facebook a Consulatului General al României la Dubai:

„Evenimentul diplomatic dedicat Zilei Naționale a României, a avut loc marți, 28 noiembrie 2017, cu participarea extraordinară a oaspetelui de onoare E.S. Ministru de Stat la Ministerul de Finanțe din Dubai, dl. Obaid Humaid Al Tayer, E.S. Consuli Generali ai S.U.A., Germania, Olanda, China, Italia, Franța, Turcia, Malawi, Kuwait, Iordania, Malta, Japonia, Maroc, Ucraina, Bulgaria, Irak etc., E.S. Hussain Hasan Mirza Al Sayegh, director și chairman al Comitetului de Audit la Emirates Național Oil Company Ltd (ENOC) L.L.C., reprezentanți ai D.P. WORLD, Fondul de Investiții din Dubai, Primăria Dubai, Fly Dubai, Emirates Airlines, reprezentanți ai mediului de afaceri – grupuri de investiții din E.A.U., reprezentanți ai comunității de români implicați în constituirea mediului asociativ și proiecte pentru comunitatea de români. Evenimentul a cuprins prezentarea valorilor tradiționale românești, port, muzică și dans, printr-un moment artistic susținut de Ansamblul Folcloric Lugojana, cu dansuri populare din zonele Banat, Oltenia și Muntenia și un film de prezentare cu potențialul turistic din Romania. Adresăm sincere mulțumiri: domnului Daniel Rizescu, domnului Puiu Munteanu – coregraf Ansamblul Lugojana și dansatorilor, d-rei Mihaela Boșca – prezentator eveniment. Cu aleasă considerație, Nicoleta Teodorovici, consul general”.

În cadrul acestui turneu, „Lugojana” va susține mai multe spectacole în Dubai, Abu Dhabi și Ajman, alături de grupuri folclorice din Malta, Elveția, Italia, Turcia, Polonia, Irlanda, Costa Rica, Rusia și Columbia, în cadrul manifestărilor dedicate celebrării Zilei Naționale a Emiratelor Arabe Unite.

AL PRESS

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.