Ansamblul Folcloric Lugojana, succes deosebit înregistrat în Polonia

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ansamblul Folcloric “Lugojana” urma să întreprindă un turneu în Turcia. Din cauza evenimentelor petrecute în ultimul timp în această ţară, s-a reunţat la turneul prevăzut în calendarul ansamblului, fiind înlocuit cu un turneu la un festival internaţional, desfăşurat în Polonia, în perioada 26-31 iulie 2016.

Festivalul s-a desfăşurat în patru localităţi: Chojnice, Koscierzyna, Brusy şi Wiele. Lugojenii au mai susţinut specatcole şi în Konarzny şi Wdzydze. La această acţiune au participat ansambluri folclorice din România, Belgia, Belarus, Lituania, Grecia, Indonezia, Muntenegru şi Polonia, evident.

“Am avut un public foarte receptiv, un public pe care l-am întâlnit doar în Franţa. Am fost aşa de bine primiţi! Să fim nevoiţi să facem aproape la fiecare dans câte un bis, cred că vorbeşte de la sine. Ba mai mult decât atât, publicul a răbdat cu stoicism o ploaie persistentă şi, cu umbrelele deschise, a asistat la evoluţia noastră, niciunul nepărăsind locul de desfăşurare, fiind răpit de autenticitatea, bogăţia, dinamismul, diversitatea momentelor de dans, de  frumuseţea portului nostru popular, dar şi de virtuozitatea şi dezinvoltura de care au dat dovadă dansatorii lugojeni”, a declarat maestrul coregraf al ansamblului, Puiu Munteanu.

Credem că nu greşim când afirmăm că lugojenii noştri au repurtat un success internaţional foarte important.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6446 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.