Ansamblul folcloric „Făgețeana” invitat la un festival internațional de folclor în Bosnia-Herțegovina

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 30 iunie – 2 iulie 2017, Ansamblul folcloric „Făgețeana” a fost invitat la Festivalul Internațional de Folclor VIONICA 2017, în Bosnia-Herțegovina, în localitatea Vionica. Invitația a fost primită datorită colaborării coregrafului Dumitru Răduțiu cu un impresar din Serbia.

Međugorje este un oraș în partea vestică a Bosniei-Herțegovinei, la aproximativ 25 de km sud-vest de Mostar, aproape de frontiera cu Croația. Din punct de vedere administrativ aparține de districtul Čitluk, acesta cuprinzând și alte patru localități: Bijakoviči, Vionica, Miletina și Šurmanci.

Numele „Međugorje” înseamnă „între munți” și desemnează așezarea geografică a localității. Međugorje a devenit notoriu mai ales după anul 1981, când șase tineri au început să povestească despre viziunile lor, afirmând faptul că o văd și o aud pe Sfânta Fecioară Maria.

„Deplasarea se face cu microbuzul, transportul fiind asigurat de Primăria Orașului Făget. La Festivalul Internațional de folklor VIONICA 2017 vor partcipa 6 perechi de dansatori, care vor evolua cu dansuri populare din zona de șes și de munte a Banatului și o suită din zona Făgetului.  De asemenea, vor mai face deplasarea soliști din cadrul ansamblului nostru, precum și  fluierașul sibian ION BESCHIU, iar alături de noi va participa și Ansamblul BUJOREANA din Traian Vuia. Mircea Cârțișorean nu participă la acest turneu, dar s-a implicat foarte mult în rezolvarea tuturor problemelor ivite cu această deplasare la festival. Nu am mai participat la un festival internațional cu Ansamblul folcloric FĂGEȚEANA, este primul turneu în afara țării  la care vom evolua.” – a declarat pentru Actualitatea coregraful ansamblului,  Dumitru Răduțiu.

Cele șase perechi de dansatori al Ansamblului folcloric FĂGEȚEANA sunt tineri din zona Făgetului cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.