Analiză Eurolines: Ce târguri de Crăciun din Europa vor să viziteze locuitorii din județul Timiș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Incet, incet, anotimpul rece isi intra in drepturi, ceea ce inseamna ca incep si pregatirile pentru sarbatorile de iarna. In ultimii ani, targurile organizate in preajma Craciunului au devenit din ce in ce mai atractive pentru romanii dornici sa se bucure de atmosfera de poveste din aceasta perioada. Eurolines, companie de transport international de persoane, a realizat o cercetare de piata cu privire la interesul locuitorilor din judetul Timis  pentru targurile de Craciun desfasurate in Europa.

Cu ajutorul volumelor de cautari inregistrate de Google in perioada 2014-2016, Eurolines a analizat modul in care a evoluat dorinta locuitorilor din Timis  de a vizita cele mai cunoscute targuri de Craciun. Din studiu reiese faptul ca interesul acestora s-a majorat cu 13.49% in ultimul an, topul destinatiilor preferate cuprinzand Praga, Budapesta, Berlin, Londra si Stockholm.

De asemenea, a fost studiat obiceiul locuitorilor din judetul Timis  de a cauta si cumpara pachetele turistice pentru targurile de Craciun in regim Early Booking, Last Minute sau City Break. Potrivit analizei, acestia au preferat sa isi achizitioneze biletele din timp, pentru ca volumul de cautari pentru acest tip de vacanta a crescut cu 426.74% in 2015. Astfel, judetul Timis  se afla pe pozitia 35 in ceea ce priveste majorarile la nivelul intregii tari.

In timp ce interesul locuitorilor din judetul Timis  pentru vacantele petrecute in strainatate creste, este interesant de vazut si care este situatia inversa. Utilizand datele oficiale puse la dispozitie de Institutul National de Statistica, Eurolines a analizat si variatia numarului de turisti straini cazati in hotelurile si pensiunile din judetul Timis  in luna decembrie din ultimii doi ani. Astfel, in decembrie 2015 numarul sosirilor cetatenilor straini inregistrati in unitatile de cazare a crescut cu 16.29% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Din acest punct de vedere, judetul Timis  se pozitioneaza pe locul 21 la nivel national.

AL PRESS

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.