Ambasadorul Ucrainei a venit la Lugoj cu o donație de carte în limba ucraineană

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ambasadorul interimar al Ucrainei, Păun Rohovei, a fost prezent la Lugoj, sâmbătă, 9 octombrie, cu ocazia lansării volumului „Monografia satelor ucrainene din Banat”, de Maria Adelina Bobic, apărut la Editura Eurostampa. Cu acest prilej, oaspetele a făcut o importantă donație de carte în limba ucraineană, pentru Biblioteca Municipală Lugoj, și a efectuat și o vizită la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”.

La eveniment, au mai fost prezenți deputatul Nicolae Miroslav Petreţchi, preşedintele UUR, Gheorghe Hleba, preşedinte UUR Timiş, Mihai Bobic, inspector şcolar, prof. Simona Fanu, directoarea Grădiniţei P.P. Nr.1 Lugoj și Ana Pozsnar, profesor psihopedagog. Discuţia a fost moderată de Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

„Monografia satelor ucrainene din Banat este o cercetare despre 6 sate ucrainene din Banat: Zorile, Copăcele, Știuca, Dragomiresti, Cornuțel, Criciova” și con­ține partea istorică, descrierea geo­gra­fică, culturală, tradițională a ucrainenilor din Banat. Am scris această carte despre trecutul și prezentul ucrainenilor pentru generațiile următoare de ucraineni și nu numai”,

ne-a declarat Maria Adelina Bobic.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.