Alin Nica vrea să-l suspende pe Claudiu Buciu, primarul Lugojului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Scandalurile se țin lanț în PNL Timiș, unde se pare că temperaturile de vară cresc și apetența pentru scandal, scrie timisplus.ro. După ce Consiliul Local Lugoj a votat desființarea mai multor servicii din subordinea primăriei, care se ocupau de cultură, Alin Nica spune că îl va suspenda pe primarul Claudiu Buciu din partid.

Concret, Consiliul Local Lugoj a aprobat desființarea Serviciului Public de Administrare a Cinematografului „Bela Lugosi” și a bazelor de agrement, Serviciului Public de Sere și Spații Verzi, Serviciului Public de Desfacere Piețe, Târguri și Oboare, Serviciului Public de Salubrizare al municipiului (SSML),  Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, Galeriei de Arte, Școlii de Arte „Remus Tașcău”. Ceea ce îi deranjează pe liberali este desființarea Casei de Cultură a Municipiului, Școlii de Arte „Remus Tașcău”, Galeriei de Artă și Serviciului de Administrare a Cinematografului „Bela Lugosi”.

Astfel, săptămâna viitoare se va întruni Biroul Permanent Județean al PNL, pentru a discuta sancționarea lui Buciu, cel care a câștigat primăria din Lugoj după ani de hegemonie a PSD-ului, prin Francisc Boldea.

„Din punctul meu de vedere, ce a făcut Claudiu Buciu la Lugoj este un abuz și o nerespectare a valorilor liberale care promovează cultura și dialogul civic. Voi cere în cadrul BPJ, cel puțin suspendarea pe 6 luni”, spune Alin Nica. Totuși, măsura ar fi doar o reorganizare administrativă, iar ceea ce făceau serviciile ar urma să fie preluat de noi direcții sau societăți comerciale ale primăriei, însă asta înseamnă plecarea unor șefi.

PNL Timiș spune că este posibil să se ajungă și la excluderea lui Buciu din partid. De asemenea, va fi analizată activitatea consilierilor locali lugojeni, dar și a PNL Lugoj. Consiliul Local Lugoj are 19 membri, iar 11 sunt liberali, ceea ce îi asigură lui Buciu o majoritate confortabilă. Primele tensiuni după alegerile locale din 2020 au apărut la PNL tocmai între Nica și Buciu, așa că nu este exclus ca președintele de CJT să caute o nouă răzbunare politică.

Rămâne de văzut dacă desființarea serviciilor se va și pune în aplicare. La ședința de luni a Consiliului Local Lugoj a fost și juristul de sindicat Tiberiu Negrei, care a punctat că nu s-a făcut dezbatere publică pentru proiectul de HCL și că va ataca decizia în instanță.

După precedentele de la Timișoara, sunt șanse mari ca sindicaliștii să câștige, iar cei 34 de angajați care ar rămâne fără loc de muncă să rămână pe poziții.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.