Cele mai multe dintre partidele insignifiante au intrat în vrie. Se apropie alegerile, iar liderii lor dau din coate bezmetic încercând să-și facă loc la europarlamentare, la locale, la parlamentare și, culmea nebuniei, chiar la prezidențiale. Se încheie în acest scop alianțe dintre cele mai ciudate. Ultima se numește Alianța Dreptei.
Ce este această a Alianță a Dreptei? Sunt trei partide care bat palma. Dintre cele trei, două, respectiv PMP (Tomac) și Forța Dreptei (Orban), conform măsurătorilor – desigur, cele făcute corect – nu adună împreună nici măcar 1% din electoratul care se va prezenta la vot.
Cele două formațiuni își propun să alerge la europarlamentare împreună cu USR. Și, atenție, se vor numi împreună Alianța Dreptei.
Uniunea Salvați România, ce a mai rămas din ea, după ce Cioloș a rupt-o în două, se autointitulează, cum toată lumea știe, drept un partid progresist. Adică neomarxist. Sau, mai pe înțelesul tuturor, neocomunist.
Între USR și dreapta politică nu există absolut nicio legătură. Cu toate acestea, formal cel puțin, este singurul partid care dă o oarecare greutate noii alianțe.
Și o oarecare speranță întrucât, indiferent de rezultatele sondajelor contrafăcute, USR are șansa de a depăși pragul de 5%. În niciun caz însă semnalizând dreapta, pentru că, în felul acesta, și-ar dezamăgi susținătorii pe care încă îi mai are.
Cât privește celelalte două partide, unul este PMP, format după ce Traian Băsescu a rostit istorica expresie „adio la perdeluță”, și nu există absolut niciun argument care să probeze statutul acestuia de partid de dreapta.
Cea de-a doua formațiune care intră astăzi în poza celor trei cu Ludovic Orban în frunte nu este altceva decât un grup relativ redus de liberali, care s-au rupt de PNL după ejectarea lui Ludovic Orban de către președintele Klaus Iohannis.
Iar Orban are un trecut recent strâns legat la guvernare de USR, adică de o formațiune neocomunistă, 100% de stânga. În ideea că „pic cu pic și strop cu strop fac al mărilor potop”, cele trei formațiuni au anunțat „Alianța Dreptei”, la Palatul Parlamentului.
Cronologic vorbind, este ultima găselniță de acest fel. Mai există câteva făcute în ultima vreme pe picior, sub presiunea alegerilor care urmează.
Partea cea mai amuzantă e că asemenea partidulețe umblă la portofel și reușesc să plătească așa-zise cercetări de piață ale unor vezi Doamne institute de sondaje și care produc rezultate care le creditează pe culmi ale succesului electoral.
Vocea baritonală a lui Ludovic Orban a anunțat opinia publică că Alianța Dreptei va atinge la alegeri un scor de aproape 30%. De râsul curcilor!
Dușul rece vine însă cât se poate de repede. Imediat după europarlamentare, cele mai multe alianțe se vor scurtcircuita.
Lasă un răspuns