ALDE Timiş, de la centru spre “periferie”, sau o schimbare cu… şmecherie, la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vineri, 19 mai 2017, un desant de la centru al ALDE, format din Marian Cucşa şi Nicolae Istrat, a ajuns la Lugoj, cu o întârziere de 40 de minute, din cauza traficului timişorean, pentru  a face ordine în ograda lugojeană a partidului, frate mai mic. Pentru aceasta au convocat jurnaliştii la o conferinţă de presă. Poate că ar fi indicat să prezentăm succint personajele politice, oaspeţi ai lugojenilor.
Marian Cucşa, deputat şi unul din cei 16 vicepeşedinţi ai partidului condus de marele şi tarele Tăriceanu, un tânăr care ca mai ieri, venea la Lugoj, la cerşit de voturi. Cel de al doilea “grande“ al ALDE Timiş a fost “veteranul”, după culoarea părului, cel puţin, Nicolae Istrat, fost comandant al Poliţiei Rutiere Timiş.
Junele Cucşa, îmbătat de aerul înălţimilor, uitând că şi datorită lugojenilor a ajuns în Parlament, a preluat din mers obiceiurile clasei politice fără clasă. Văzându-se cu sacii în căruţă şi, cunoscând zicerea blagiană: “Filosofia  volburei: târăşte-te, dacă vrei să ajungi cât mai departe”, astfel grăit-a la conferinţă:
Rezultatele obținute la alegerile parlamentare de ALDE Lugoj nu au fost pe măsura așteptărilor,
Pentru a întări și dezvolta (demola – n.a.) organizația, conducerea ALDE Timiș l-a numit în funcția de președinte al ALDE Lugoj pe Nicolae Istrat, un „om al locului”, care l-a înlocuit pe Iosif Groza, sub conducerea căruia ALDE a reușit să obțină un mandat de consilier local la Lugoj.
De vinerea trecută, Nicolae Istrat a fost numit președinte ALDE Lugoj. Nu s-a pus problema plecării din partid a domnului Groza, care rămâne alături de noi (adio, dar rămân cu tine!? – n.a.), dar domnul Istrat vine cu un suflu nou, cu mai multă energie, a anunţat Marian Cucşa.
Fostul comisar-şef a devenit peste noapte mecanic-şef pentru a aduce un aer nou în carburatorul maşinăriei ALDE Lugoj. A urmat bla-bla-ul de rigoare:
Noul președinte al ALDE Lugoj are planuri mărețe privind dezvoltarea organizației, planuri care vizează cooptarea de noi membri și înființarea organizațiilor locale de femei și de tineret.
“Sunt sigur că vom face o treabă bună. În primul rând trebuie să înființăm organizații de tineret și de femei. Noi trebuie să creștem numeric și valoric, prin atragerea unor oameni de valoare, apreciați de lugojeni. Cred că putem să ne mobilizăm și să facem mai mult. Dacă va exista mobilizare, sigur că rezultatele vor crește”, a spus Nicolae Istrat.
Culmea ironiei, sau dacă vreţi, culmea absurdului, este afirmaţia făcută de Nicolae Istrat, precum că vrea să aducă un aer prospăt, că el este doar preşedinte interimar, iar dl. Groza, dacă doreşte, la toamnă poate să-şi depună din nou candidatura pentru un nou mandat!? Ignoranţă, cinism, nepricepere sau… toate trei îmbinate.
Totodată, după cum a anunțat Marian Cucșa, ALDE are în vedere și identificarea a doi- trei tineri care să poată candida, în 2020, la Primăria Lugoj.
În ceea ce privește colaborarea cu PSD, deputatul Marian Cucșa a subliniat faptul că “ALDE nu este o anexă a PSD” și că “relația cu PSD pe plan local nu este de subordonare, ci de colaborare” (se vede faptul că junele Marian nu a aflat încă despre zicrea că “peştele mare înghite totdeauna peştele mic”).
O colaborare din care, conform spuselor consilierului lugojean Ioan Haneș, ALDE nu a beneficiat de absolut nimic.
“La nivel local, unii din PSD mă percep ca fiind unul de-al lor, iar alții că sunt subordonatul lor. Dacă la nivel de țară PSD și ALDE se înțeleg și fiecare are anumite avantaje și dezavantaje, la Lugoj nu am beneficiat de absolut nimic. Nu avem niciun membru în consiliile de administrație și niciun director numit în școli sau la grădinițe. Dar, acum, sper ca cei de la PSD să își schimbe comportamentul”, a spus Ioan Haneș, reprezentantul ALDE în Consiliul Local Lugoj. Păcat de intenţiile bune ale lui Iosif Groza, care este unul dintre cei mai vechi şi fideli membri ai partidului, cel care a scos de trei ori căruţa partidului, când se afla în noroi. Să nu uiţi, domnule Groza! Să nu uiţi că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
Am asistat la o conferinţă de presă, la o comedie jucată de nişte cabotini.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.