ALDE promite: Redăm România Românilor!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Marţi, 8 noiembrie 2016, un desant ALDE Timiş format din Nicolae Istrat, Iosif Groza-Lugoj, aflat pe locul al treilea pe lista de candidaţi la Senat, după Petre Ehegartner şi Ioan Daviţoiu, Gabriel Toie (candidat la Camera Deputaţilor), avându-l în frunte pe însuşi preşedintele Marian Cucşa (locul întâi pe lista candidaţi pentru Camera Deputaţilor), a descins la Lugoj, unde cei sus-amintiţi au susţinut o conferinţă de presă.

În debutul ei, Marian Cucşa a arătat că ALDE este un partid serios, care doreşte a ieşi în faţa alegătorilor cu echipă mult întinerită, care doreşte să facă o campanie electorală curată şi serioasă, bazată pe proiecte, pe dezbateri, nu pe alte probleme care să distragă atenţia alegătorului, îndepărtând-o de la mesajul lor clar.

Prin şeful lor, membrii desantului ALDE au asigurat lugojenii că vor fi sprijiniţi în construirea unei pieţe noi, unde să se desfăşoare un comerţ civilizat (e vorba de Piaţa de Vechituri – n.a.), indiferent de condiţiile atmosferice.

Cucşa a mai arătat că îl îngrijorează prezenţa scăzută a electorilor la urne. Referitor la această problemă el a declarat:

 ”Oamenii cu care mă întâlnesc în fiecare zi  mi-au ridicat problema prezenţei la vot şi a faptului că nu sunt motivaţi  să meargă la vot. Din păcate, o prezenţă de sub 50%  nu este reprezentativă şi nu poate reflecta o dorinţă reală a comunităţii. Oamenii au spus: Bun, noi vrem să megem la vot, dar cu ce suntem noi mai presus decât cei care nu merg la vot, pentru că suntem egali. Şi nu avem nici cel mai mic beneficiu, sau avantaj  legal de a face acest lucru. Aşadar, voi propune colegilor mei ca acei care merg la vot, pe baza dovedirii cu actul de identitate, să li se facă o reducere, sau un discount la impozitul pe clădire sau maşină, în funcţie de nevoia fiecăruia. Este o chestiune simbolică, ce nu afectează nici bugetul local, nici pe cel naţional, dar poate fi un stimul pentru a ne apropia de normalitate.”

Au mai vorbit Nicolae Istrat şi Iosif Groza, care  au prezentat aceleaşi gânduri şi intenţii bune. Să sperăm că vor şi reuşi să le materializeze. Altfel vor rămâne un simplu vis. Visul unei nopţi de iarnă.

alde-1a

Mircea ANGHEL

 

 

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.