Ajutorul pentru încălzirea locuinței 2022-2023

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

COMUNICAT

Ajutorul pentru încălzirea locuinței 2022 – 2023

Începând cu data de 10 octombrie 2022 la sediul Direcției de Asistență Socială Comunitară, situat în Lugoj – piața Victoriei nr. 4 – parterul Primăriei Lugoj, se pot depune formularele completate, precum și actele doveditoare privind componența familiei, veniturile acesteia, precum și actele doveditoare privind situația locativă în vederea  obținerii ajutorului pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece 2022 – 2023 (1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023), precum și a suplimentului pentru energie.       Programul cu publicul al Comisiei de încălzire din cadrul D.A.S.C. Lugoj este de luni până vineri intre orele 900 – 1500  iar în zilele de joi orarul va fi de la 900 – 1800.

 Venit net lunar până la
Persoana singură2.053 lei
Familie 1.386 lei/ membru

În vederea obținerii ajutorului la încălzire pentru toată perioada sezonului rece, cererile și actele doveditoare pot fi depuse până în data de 20 NOIEMBRIE 2022!!!  Toate persoanele care beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței vor beneficia și de STIMULENTUL lunar pentru ENERGIE!!!

Formularele de cerere – declarație pe propria răspundere pentru acordarea subvenției la încălzire, lista cu documentele ce trebuiesc anexate formularului, tranșele ajutoarelor de încălzire, precum și lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, pot fi vizualizate/ descărcate de pe site-ul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj: www.dasclugoj.ro .

Suplimentul pentru energie are drept scop acoperirea integral sau, după caz, a unei părți din cheltuielile cu iluminatul locuinței, susținerea facilităților de gătit și asigurarea apei calde în locuință, asigurarea continuității în alimentare a echipamentelor electrice de care depinde viața persoanelor, din motive de sănătate, și utilizarea mijloacelor de comunicare care presuspun utilizarea de energie. Suplimentul pentru energie se acordă pe toată perioada anului.

Suplimentul pentru energie este o sumă fixă care se acordă în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de:

  • 30 lei/ lună pentru consumul de energie electrică,
  • 10 lei/ lună pentru consumul de gaze naturale,
  • 20 lei/ lună pentru consumul de combustibili solizi și/ sau petrolieri.

În situația în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/ lună.

Suplimentul pentru energie se acordă cumulat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate și se plătește direct furnizorului în cazul consumatorilor de energie electrică și de gaze naturale, respectiv direct titularului în cazul consumatorilor de combustibili solizi și/ sau petrolieri.

În acest sens rugăm cetățenii, ca indiferent de sursa de încălzire utilizată (gaze naturale, energie electrică sau lemne), în condițiile în care solicită și suplimentul pentru energie să prezinte facturile de utilități (gaze naturale și energie electrică) pentru sursa de energie utilizată.

Direcția de Asistență Socială Comunitară pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0760.240.351 în vederea obținerii de relații/ detalii suplimentare.

Director general
Angelica Uscat

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.