Afișele unui candidat la funcția de primar au fost vandalizate și rupte

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În Lugoj, startul campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare a fost umbrit de primele incidente, iar afișele electorale ale candidatului USR la funcția de primar, Erwin Floroni, au devenit ținta unor acte de vandalizare și distrugere.

La doar câteva ore după ce au fost lipite în seara de 10 mai, șase din cele opt afișe electorale ale candidatului au fost vandalizate. Este posibil ca acestea să fi fost stropite cu un diluant de către răuvoitori, afectându-le vizibilitatea cu scopul de a le distruge.

Locurile de amplasare a panourilor electorale unde a fost distruse afișele sunt: Str. V.V. Delamarina nr. 1 – Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”; Str. Bălcescu nr. 1 – Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor; Str. A. Mocioni nr. 27, colţ cu str. T. Grozăvescu nr. 2; Str. Timişorii nr. 51-53, Sala Sporturilor „I.K. Ghermănescu”; Str. Caransebeşului nr. 2 B – Sala Sporturilor „Lavinia Miloşovici” și Splaiul Tinereţii – Troiţă.

Cu toate că au fost înlocuite sâmbătă, actul de vandalism s-a repetat în timpul nopții, duminică, 12 mai, alte două afișe fiind găsite rupte.

Reprezentanții Alianței Dreptei Unite, din care face parte USR, au anunțat că vor sesiza autoritățile competente pentru a demara o anchetă în legătură cu aceste incidente.

Astfel de acțiuni nu numai că afectează democrația și procesul electoral, dar demonstrează și o lipsă de respect pentru pluralismul politic și pentru dreptul cetățenilor de a fi informați corect și neîngrădit în timpul campaniilor electorale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.