Afganistanul exportă cele mai mari cantităţi de droguri din lume. Talibanii sistează asta!

Afganistanul produce cea mai mare parte a opiului si heroinei din lume, dar talibanii sustin că drogurile nu vor mai fi produse sub conducerea lor.

Productia de droguri, în principal opiu si derivata sa sintetică – heroina, este un factor important al economiei Afganistanului, iar talibanii l-au folosit ca o modalitate de a colecta venituri pentru a cumpăra arme si de a detine influentă pentru a prelua tara, transmite Sky News.

Întrucât militanţii au o bază financiară din cultivarea si traficul de opiu, ideea că vor sista acest tip de activitate a fost aspru dezbătută de mulţi dintre talibanii care nu sunt de acord cu acest lucru.

Tara produce între 80% si 90% din oferta globală de opiu si este, de asemenea, o sursă de hasis, droguri sintetice, cum ar fi metamfetamina si efedera, o plantă sălbatică cu efecte diverse, utilizate în metamfetamina cristalină.

În Marea Britanie, 95% din heroină provine din Afganistan, iar heroina din tară este traficată în fiecare regiune a lumii, cu exceptia Americii Latine, care are propria sa aprovizionare.

Europa este principala destinatie pentru heroina afgană, făcută contrabandă prin Turcia si Balcani. Transformarea Afganistanului într-un „narco-stat” provine din 1980, odată cu războiul secret al CIA împotriva ocupatiei sovietice.

O lipsă de alte surse de venituri, pe măsură ce economia s-a prăbusit în 2001, când a început războiul afgan, i-a fortat pe multi dintre fermierii să recurgă la cresterea opiului pentru export.

În ciuda eforturilor coalitiei de a opri industria, oficialii guvernamentali corupti au luat mită în mod regulat pentru că au închis ochii la traficul de droguri.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.