Afganistanul exportă cele mai mari cantităţi de droguri din lume. Talibanii sistează asta!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Afganistanul produce cea mai mare parte a opiului si heroinei din lume, dar talibanii sustin că drogurile nu vor mai fi produse sub conducerea lor.

Productia de droguri, în principal opiu si derivata sa sintetică – heroina, este un factor important al economiei Afganistanului, iar talibanii l-au folosit ca o modalitate de a colecta venituri pentru a cumpăra arme si de a detine influentă pentru a prelua tara, transmite Sky News.

Întrucât militanţii au o bază financiară din cultivarea si traficul de opiu, ideea că vor sista acest tip de activitate a fost aspru dezbătută de mulţi dintre talibanii care nu sunt de acord cu acest lucru.

Tara produce între 80% si 90% din oferta globală de opiu si este, de asemenea, o sursă de hasis, droguri sintetice, cum ar fi metamfetamina si efedera, o plantă sălbatică cu efecte diverse, utilizate în metamfetamina cristalină.

În Marea Britanie, 95% din heroină provine din Afganistan, iar heroina din tară este traficată în fiecare regiune a lumii, cu exceptia Americii Latine, care are propria sa aprovizionare.

Europa este principala destinatie pentru heroina afgană, făcută contrabandă prin Turcia si Balcani. Transformarea Afganistanului într-un „narco-stat” provine din 1980, odată cu războiul secret al CIA împotriva ocupatiei sovietice.

O lipsă de alte surse de venituri, pe măsură ce economia s-a prăbusit în 2001, când a început războiul afgan, i-a fortat pe multi dintre fermierii să recurgă la cresterea opiului pentru export.

În ciuda eforturilor coalitiei de a opri industria, oficialii guvernamentali corupti au luat mită în mod regulat pentru că au închis ochii la traficul de droguri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.