Aeroportul din Caransebeș va fi deschis traficului aerian internațional. Mai e doar un pas

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Omul de afaceri Gabriel Olariu continuă demersurile pentru a-și îndeplini visul. Aeroportul din Caransebeș urmează să fie deschis traficului aerian internațional. Mai întâi pe litoralul românesc, apoi pe insulele grecești și în alte puncte turistice sau economice ale Europei, unde ar urma să fie efectuate primele zboruri internaționale din Caransebeș.

Mai sunt puține lucruri de pus la punct pentru ca aeronavele să primească permisiunea de aterizare sau de decolare pe și de pe pista Aeroportului Banat Caransebeș pentru rute internaționale. Pentru cele interne se pot deja îmbarca pasageri. Aerogara primește ultimele finisaje, iar până la sfârșitul anului Olariu va anunța: Check-in deschis!

Ambițiile sunt însă mult mai mari. La finele lunii iulie a acestui an, Ministerul de Interne și Ministerul Transporturilor și-au exprimat deja acordul ca Aeroportul Banatul Caransebeș să fie deschis traficului aerian internațional.

Mai trebuie doar să se deschidă un punct de frontieră, lucru absolut obligatoriu pe un aeroport internațional. Totul depinde astfel de Romeo Dunca și de consilierii județeni, pentru ca, ulterior, Guvernul României să aprindă luminile pe pista de la Caransebeș.

„Noi pregătim deja o cerere către Consiliul Județean Caraș-Severin în vederea inițierii cererii pentru adoptarea Hotărârii de Guvern de care avem nevoie. Aeroportul Caransebeș avea punct de trecere a frontierei, eu nu am găsit niciun act normativ de închidere a lui, doar că nu a mai apărut pe listă după închiderea aeroportului în 2005. Practic, trebuie redeschis acest punct de trecere a frontierei. Atât! Cert este că suntem foarte aproape, mai avem un singur punct de rezolvat, deschiderea punctului de trecere a frontierei. Prin deschiderea traficului internațional, Banatul va avea încă o poartă deschisă spre exterior. Cu implicarea autorităților și a parlamentarilor de Caraș-Severin. Trebuie doar să ne unim eforturile și să convingem Guvernul să deschidă punctul de frontieră”,

a declarat Gabriel Olariu pentru expressdebanat.ro.

(N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.