Adriana Rotaru, de la CSM Lugoj, în echipa de volei a României la preliminariile C.M. 2018 din Japonia

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Participantă la unul din cele șase turnee europene de calificare la Campionatele Mondiale de volei feminin ce vor avea loc în 2018 în Japonia, naționala României a evoluat în week-end în grupa B, la Sofia, alături de reprezentativele Bulgariei, Turciei, Elveției Muntenegrului și Republicii Kosovo pentru un singur loc victorios ce duce la marea competiție niponă ce precede Jocurile Olimpice din 2020.

Cu trei reușite – 3 : 0 cu Muntenegru și Kosovo, 3 : 1 cu Elveția, dar și două previzibile insuccese în trei seturi cu Bulgaria și Turcia, noua echipă tricoloră n-a izbutit surpriza în condițiile în care, e adevărat, structura reprezentativei în varianta 2017 este mult diferită de cea din anul trecut.

Mai concret, la prima acțiune internațională oficială, în componența lotului antrenat de cuplul Mădălina Angelescu (Ciorbaru) – Pompiliu Dascălu (foști internaționali români, actualmente tehnicieni în Italia, respectiv Franța) au luat parte nume noi, ca Andreea Petra, Roxana Iancu (Tg.Mureș), Adriana Rotaru (Lugoj), Adriana Vâlcu (L.S. Torinese – Italia), Ramona Marciu (Târgoviște), din lot dispărând, cel puțin deocamdată, nume consacrate ca Rogojinariu, Manu, Bacșiș, Faleș, Trică, Ivanof, Sobo sau Miclea, rămânând însă în schimb căpitanul Salaoru, Cazacu, Nneka, Pîrv, Baciu, Calotă, Ispas, Albu sau Kapelovies. În lotul convocat inițial se regăsea și coordonatoarea Lorena Ciocean (Lugoj), la care s-a renunțat înainte de plecarea în Bulgaria.

După participarea în anii trecuți a fostelor voleibaliste ale C.S.M. Lugoj Sorina Buz, Diana Tătaru sau căpitanului actual Ionela Canea la acțiunile oficiale ale echipei naționale de senioare a României, un alt nume ne-a reprezentat în aceste zile sub tricolor, aflându-se ca titular pe teren în trei din cele cinci jocuri disputate în sala Hristo Botev din Sofia (cu Turcia, Bulgaria și Elveția). Adriana Rotaru – 23 de ani – voleibalistă ce joacă pe postul de libero și a făcut-o din ce în ce mai bine odată cu transferul de la C.S.M. București la C.S.M. Lugoj și colaborarea cu antrenorul Valerijan Luka, ce durează de aproape trei ani, a reușit să se impună în pregătirea de la Izvorani și în turneul de la Sofia, antrenorii având cuvinte frumoase la adresa evoluției acesteia. Felicitări și la mai mare!

Clasamentul grupei C:
1. Turcia 5 5 0 15:2 14p
2. Bulgaria 5 4 2 14:3 13p
3. România 5 3 2 9:7 9p
4. Elveția 5 2 3 7:9 6p
5. Muntenegru 5 1 4 3:12 3p
6. Kosovo 5 0 5 0:15 0p

Rusia, Serbia, Turcia, Italia, Azerbaidjan și Germania sunt națiunile direct calificate la Campionatul Mondial. Secondantele lor în grupe – Grecia, Cehia, Bulgaria, Belgia, Olanda și Slovenia au șansa calificării la competiția din Japonia în ultimă instanță în eventualitatea ocupării unuia din primele două locuri la turneul pe care și-l dispută la finele lunii august.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6577 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.