Activitate de prevenire a consumului de droguri la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Prevenirea consumului de droguri este prevăzută în Planul  național de acțiune pentru siguranță școlară,inițiat de Ministerul de Interne și semnat de alte opt ministere.Inspectoratul Județean Timiș a solicitat tuturor școlilor să organizeze activități de prevenire.

Directoarea Școlii Gimnaziale Balinț, prof. Mihaela Kristof, a invitat din cadrul Biroului de analiză și prevenire a criminalității pe CMS Șef Drăgan Dragoș și ASA Croitoru Alexandru pentru a desfășura o activitate de prevenire, deținere, trafic și consum de droguri.

Activitatea face parte din domeniul „Program  de prevenire victimizare minori”.

Scopul și obiectivele activității au fost:

  • promovarea sănătăţii şi a stării de bine a elevului, prin formarea unui stil de viaţă sănătos şi prevenirea comportamentelor de risc pentru sănătate;
  • prevenirea antidrog prin informare, educare şi conştientizare a elevilor acestei şcoli cu privire la riscurile şi efectele consumului de tutun, alcool şi droguri, precum şi promovarea dispoziţiilor legale referitoare la traficul şi consumul de droguri;
  • modelul abilităţilor personale şi sociale, conform căruia prin dezvoltarea abilităţilor de luare a deciziilor, de autocontrol, de relaţionare interpersonală  şi a atitudinilor pro-sociale se pot obţine rezultate pozitive pe linia prevenirii consumului de droguri în rândul  adolescenţilor şi tinerilor.
  • desfăşurarea unei activităţi de instruire în domeniul prevenirii consumului de
    droguri licite şi ilicite.

În cadrul activității li s-a vorbit elevilor despre importanța unui stil de viață sănătos (fără consum de tutun, alcool și droguri), despre riscurile pe care le presupune folosirea acestora.

S-au purtat discuții, s-au prezentat studii de caz din care elevii au avut de învățat. Elevilor li s-au pus niște ochelari prin care puteau să vadă cum vede o persoană care a consumat alcool sau droguri.

Elevii au fost impresionați de cât de mult le este afectată percepția față de ceea ce este în jurul lor și cât de greu se pot coordona cu acei ochelari.

Întreaga societate a ajuns la concluzia că  trebuie acordată o importanţă mai mare prevenirii primare a consumului de droguri prin educaţia realizată în cadrul şcolii şi în familie.

Activitatea a fost educativă,utilă,foarte bine documentată și prezentarea excelentă.

Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.