Accidentul cu fetița de 5 ani a ajuns și în atenția posturilor de televiziune centrale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Accidentul cu fetița de 5 ani rănită la un loc de joacă din comuna Racoviţa a ajuns și în atenția posturilor de televiziune centrale. Iată ce scrie reporterul Antena 1, Iulia Pop:

„Locurile de joacă neîngrijite devin capcane pentru copii! Un incident grav a avut loc în comuna Racoviţa. O fetiţă de 5 ani a ajuns la spital, după ce platforma toboganului s-a rupt, iar copilul a căzut în gol. Cazul nu este singular, spun revoltaţi părinţii. Poliţiştii anchetează cazul. Locul de joacă din comuna Racoviţa are platfomele putrezite şi leagănele ruginite. Iar inevitabilul s-a produs. O fetiţă de cinci ani s-a accidentat, după ce o scândură din podeaua toboganului s-a rupt sub ea. „Scândura era coaptă, plină de putregai”, arată reporterul Observator.

Mărturia părinţilor copilei rănite

„A rămas înţepenită până la mâini. I s-au întors peste cap umerii şi odată am văzut-o jos! Mi s-au tăiat picioarele, m-a luat cu călduri, nu mai ştiam ce se întâmplă cu mine!”, povesteşte Marian Mihai, tatăl fetiței rănite. Fetiţa a căzut prin gaura dintre scânduri şi s-a ales cu răni la coaste şi braţe. Se pare că nimeni nu a ştiut ce probleme sunt cu locul de joacă, deşi biroul primarului e cu vedere la parc.

„Noi tot le-am spus să facă ceva, să se mai uite cineva, dar nimeni nu este interesat”, spune Cristina Mihai, mama fetiței.

Fetiţa a ajuns de urgenţă la spital

Părinţii au dus de urgenţă fetiţa la spitalul din Lugoj. De acolo, a fost transferată la Timişoara pentru investigaţii suplimentare. Oamenii au obţinut şi un certificat medico-legal pentru că sunt hotărâţi să-şi facă dreptate în instanţă, mai ales că fetiţa lor nu ar fi singura victimă.

„Au mai fost copii loviţi. A fost un copil care a picat de pe un tobogan pentru că era deşurubat. Nimeni nu a luat măsuri! A picat şi şi-a spart capul”, povesteşte Cristina Mihai, mama fetiței.

„Au scris primarului, nici nu l-a interesat. Toate parcurile sunt așa… Praf!”, adaugă Marian Mihai, tatăl fetiței rănite.

Părinţii spun că parcul e plin de improvizaţii.

„Lanțul rupt al unui leagăn l-au legat cu un şurub. În loc să-l schimbe, au preferat să bage un şurub!”, arată Cristina Mihai, mama fetiței.

Aceleaşi probleme sunt în toate parcurile din satele comunei. Un alt parc din comună arată sinistru. Caruselul este rupt, iar balansoarului îi lipseşte scaunul.

Primarul comunei Racovița nu a fost de găsit. Nici la sediul administrației locale şi nici la telefon. Pe fir a intrat şi poliţia, care a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. (P. M.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.