Abonamentele la clinicile private vor fi deductibile din impozitul pe venit în limita a 400 euro/an

Share Button

De la 1 februarie, abonamentele la clinicile particulare vor fi considerate cheltuieli deductibile. Așadar, orice angajat care își va face un abonament de servicii medicale private va avea dreptul să scadă costul din calculul impozitului pe venit, în limita a 400 de euro pe an. Angajatul va opta pentru un tip de abonament, iar apoi îl va duce angajatorului pentru a putea face deducerea de impozit din veniturile totale ale salariatului.

Dacă ne raportăm la limita de 400 de euro, angajatul va face o economie de 64 de euro pe an. Contravaloarea se va regăsi în salariu.

Măsura aduce avantaje nu doar pentru salariați. Furnizorii privați vor putea reinvesti sumele în deschiderea de noi clinici și spitale la nivel național și în consolidarea infrastructurii. Abonamentele medicale au, în primul rând, un rol preventiv. Astfel vor putea fi depistate unele boli grave care ar putea pune în pericol viața omului.

În acest moment, sunt un milion de abonamente medicale în sistemul privat, iar în următorii 4 ani numărul acestora se va dubla, susțin patronatele furnizorilor privați. Un abonament medical mediu costă 120 de euro pe an. Specialiștii spun că asigurarea medicală privată deductibilă va aduce mai multe beneficii angajaților, putând să beneficieze de servicii și în cazul unui accident în străinătate.

AL PRESS

889

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.