Abia în mai încep lucrările în teren pentru tronsonul lipsă al autostrăzii Lugoj – Sibiu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vești bune de la ministerul trans-porturilor pentru cei care așteaptă finalizarea autostrăzii Lugoj – Sibiu. Potrivit ministrului Sorin Grindea-nu, bucata lipsă de 9 kilometri între Margina și Holdea va fi construită începând cu luna mai sau iunie a acestui an. Anunțul a fost făcut la o emisiune televizată, tocmai de către ministrul transporturilor.

Conform contractului, firma care a câștigat licitația are la dispoziție 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru execuție.

„Toate aceste proiecte sau de multe ori aceste proiecte au o procedură…eu nu spun că e prea stufoasă, dar este de lungă durată, cea legată de avizele de mediu. Să stai un an de zile să vezi comportamentul gândacului de Colorado în toate cele patru anotimpuri e, totuși, parcă un pic prea mult.

Eu nu sunt împotriva acestor proceduri și nici nu vreau să fiu înțeles greșit, dar România trebuie să aibă niște priorități, cel puțin pe termen scurt, printre acestea autostrăzile și căile ferate. Probabil că pe traseul Autostrăzii nu sunt urși, dar în Banatul Montan, în Caraș-Severin probabil se mai găsesc, nu contrazic specialiștii WWF.

Cred că sunt 6-7 ani de când tronsonul lipsă a fost blocat în diverse etape. Am reușit anul trecut să-l deblocăm, avem câștigătorul licitației, probabil că prin mai-iunie va începe construc-ția, dar au durat undeva la șase ani toate aceste proceduri”,

a declarat Sorin Grindeanu. Pentru realizarea proiectului, unul dificil prin prisma celor două tuneluri, UMB s-a asociat cu societatea Euro Asfalt din Bosnia, care are experiență în acest domeniu. Finanțarea de aproximativ 200 de milioane de euro este asigurată din PNRR.

Alina Dana OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.