A fost înființată Sucursala Regională Vest a Asociației Municipiilor din România

Share Button

Miercuri, 24 august, s-a desfășurat la Arad întâlnirea de înființare a structurii regionale a Asociaţiei Municipiilor din România pentru Regiunea Vest, care are în componență  judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

La întâlnire a fost invitat și primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea alături de primarii din celelalte 11 municipii ale regiunii vest, respectiv Arad, Timișoara, Lugoj, Reșița, Caransebeș, Deva, Hunedoara, Lupeni, Petroșani, Vulcan și Orăștie.

În cadrul întâlnirii s-au discutat problemele cu care se confruntă în prezent municipiile, modalități de rezolvare a acestora, schimburi de bune practici în diverse domenii. A fost abordată și relația dintre comunitățile locale și administrația centrală, necesitatea transferului de la nivel central la nivel local al unor atribuții privind dezvoltarea economica locală. De asemenea s-a discutat și despre accesarea fondurilor europene și promovarea unor proiecte de lege referitoare la activitatea administrației locale.

Pe ordinea de zi alături de alte probleme organizatorice privind înființarea și funcționarea sucursalei a fost alegerea conducerii acesteia. În funcția de președinte al sucursalei a fost ales ing. Gheorghe Falcă – Primarul Municipiului Arad, iar în cele de vicepreședinți,  prof. ing. Francisc Boldea – Primarul Municipiului Lugoj și ing. Dan Bobouțanu – Primarul Municipiului Hunedoara.

Înființarea acestei structuri la nivelul Regiunii Vest este de mare importanță pentru dezvoltarea zonei întrucât coagulează eforturile tuturor municipiilor din componență și oferă posibilitatea unei abordări armonioase și coerente a problemelor comune cu care se confruntă aceste localități.

sucursala vest a amr

AL PRESS

1144

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.