A fost descoperit mormântul în care s-ar afla moaștele Sfântului Ierarh Nicolae

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un grup de arheologi turci a descoperit un mormânt intact aflat sub Biserica Sfântul Nicolae din orașul Demre, regiunea Antalya, în care consideră că s-ar afla trupul Sfântului Ierarh Nicolae, informează ziarul turc Hurryet, citat de The Guardian.

Actualmente este știut faptul că moaștele Sfântului Nicolae se află în Catedrala romano-catolică aflată sub ocrotirea sfântului, din orașul italian Bari. Se consideră că moaștele ar fi fost furate din Mira Lichiei (astăzi localitatea Demre) de un grup de marinari care le-au adus în Bari.

Biserica Sfântul Nicolae din orașul Demre a fost renovată în ultimii ani și atrage numeroși vizitatori. Presupusul mormânt al Sfântului Nicolae a fost descoperit sub locașul de cult cu ajutorul unor radare profesionale și urmează lucrările de excavație care vor permite accesul cercetătorilor.

Șeful Autorității Monumentelor din Antalya, Cemil Karabayram, a declarat ca a obținut rezultate foarte bune, dar munca reală abia acum începe.

Potrivit aceleiași surse, se pare că arheologii au găsit și unele documente conform cărora rămășițele furate de marinarii din Bari nu ar fi ale Sfântului Nicolae, ci ale unui preot din localitate.

Astfel, aceștia consideră că trupul sfântului s-ar afla încă în mormântul de sub biserica din Demre.

AL PRESS

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.